Hakkını ararken işinden oldu

Antalya'nın Alanya İlçesi Payallar Belde Belediyesi'nde taşeron firma adına kepçe operatörü olarak çalışan 28 yaşındaki Selçuk Dolu, fazla mesailerinin ödenmesini isteyince önce itfaiye biriminde görevlendirildi daha sonra işinden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkını ararken işinden oldu

Payallar Belediyesi'nde 12 Mart 2012 tarihinde geçici işçi olarak göreve başlayan iş makinesi operatörü Selçuk Dolu, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nden fazla mesai ücretlerinin ödenmesini talep etti. Belediye yetkililerinden fazla mesai ücretlerinin ödeneceği sözünü alan iş makinesi operatörü Selçuk Dolu iddiaya göre zaman zaman itfaiye biriminde görevlendirilmeye başlandı. Payallar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli çavuş Mustafa Gündoğan'ın 31 Aralık 2012 tarihinde mesai bitiminde kendisine sözlü olarak işine son verildiğini tebliğ etmesi üzerine işsiz kalan Selçuk Dolu, hakkını hukuki yollardan aramaya karar verdi.

OPERATÖRE İTFAİYE NÖBETİ

Yeni evli olduğunu ve yaşadığı maddi sorunlar nedeniyle belediyeden fazla mesai ücretlerini talep ettiği için işinden olduğunu iddia eden Selçuk Dolu, Payallar Belediyesi'nde çalıştığım sürece 27 pazar günü mesai yaptım. Dini bayramlar da çalıştırıldım. Çalışırken ayağıma düşen taş yüzünden yaralanarak rapor almama rağmen çalıştırıldım. İhtiyacım olduğu için fazla mesai ücretlerimi talep edince bu kez eğitim almadığım halde itfaiye biriminde nöbet yazmaya başladılar dedi.

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMADI

Yılbaşı gecesi 'başının çaresine bak' denilerek, işten çıkartıldığından yakınan Selçuk Dolu, Mesai ücretlerimi istemekten başka hiçbir suçum yok. Ben de belgeleri avukatıma sunarak belediye aleyhine dava açtım diye konuştu. Payallar Belediye Başkanı DP'li Abdullah Öztürk ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Selçuk Dolu'nun Taşeron firma Kemalbey Mühendislik şirketi tarafından işten çıkarıldığını ve kendisiyle bir ilgisi olmadığını söyledi.

SÖZLEŞMEMİZ BİTTİ

Adını vermeyen taşeron firma Kemalbey Mühendislik şirketi yetkilisi ise, 2013'e ilişkin olarak, Aralık ayında yapılan ihaleyi kazanamadıkları için Payallar Belediyesi'nde çalışan sözleşmeli 13 personelin 'iş bitimi' nedeniyle çıkışlarının verildiğini söyledi. Yetkili, şöyle devam etti Artık başka firmanın çalışanları hizmet veriyor. Belediye ile sözleşmemizde hafta sonu ve resmi tatillerde çalışma yoktu. Selçuk Dolu mesai ücreti almak için hafta sonları bilgimiz dışında çalışmış. Fazla mesai ücretini alamadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 'Belediyeyle uzlaştırayım önerimi' kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber