Burhaniye'de zeytinyağlı yemekler yarıştı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 9.Uluslar arası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması büyük ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burhaniye'de zeytinyağlı yemekler yarıştı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 9. Uluslar arası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması büyük ilgi gördü.

İlçedeki lokantalar ile hanımların katıldığı yarışmasında büyük heyecan yaşanırken dereceye girenlere plaket verildi. Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya 35 kişi 41 yemekle katılırken 7 kişilik jüri birincileri belirlemekte zorlandı. Yemekler, tatlılar ve börekler kategorisinde düzenlenen yarışmaya birbirinden lezzetli yemekler katılırken yarışmayı Kaymakam Ali Uslanmaz ile Belediye Başkanı Fikret Akova da izledi. Yarışmaya katılan hanımlardan Ayşe İşgör, İçli Hamsili Pilav ile yemek dalında birinci olurken, Börekler dalında da Sonnur Yıldız Su Böreği ile birinciliğin sahibi oldu.

Tatlılarda ise Bakiye Develioğlu Midye Tatlısı ile birincilik aldı. Lokantalar

arasında ise Ege mutfağından Enver Küçük, Kaşarlı Mantar Dolması ile birinci oldu. Daidolas Otel aşçısı Himmet Akkoç da, Karidesli Çin Böreği ve Kaymaklı İncir Ayva Tatlısı ile iki birinciliğin sahibi oldu. Dereceye girenlere Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından plaket verilirken katılımcıların tamamına birer hediye paketi verildi. Katılımcılara ve jüriye teşekkür eden Başkan Akova, bu güne kadar düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin yer aldığı bir kitapçık hazırlattıklarını söyledi. Akova, zeytinyağlı yemek kültürünü yaşatmaya kararlı olduklarını bildirerek destek olan herkese teşekkür ettiğini söyledi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber