Çığda hayatını kaybeden 10 dağcı Zigana'da anıldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Zigana Dağı'nda 4 yıl önce meydana gelen çığda yaşamını yitiren Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcı anıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çığda hayatını kaybeden 10 dağcı Zigana'da anıldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Zigana Dağı'nda 4 yıl önce meydana gelen çığda yaşamını yitiren Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcı anıldı.

Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde toplanan TEDAK, Türkiye Dağcılık Federasyonu ile Gümüşhane Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, 25 Ocak 2009'da meydana gelen çığda yaşamını yitiren TEDAK üyesi 10 dağcıyı anmak için yaklaşık 3 kilometre yürüyerek, Zigana Dağı'ndaki anıtın önüne geldi. Anıt önündeki törene ayrıca Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Torul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Veli Yılmazer, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, TEDAK Başkanı Süleyman Alkan, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ile çığda hayatını kaybeden dağcıların yakınları katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, bu kadar küçük bir çığda bu kadar kayıp vermelerinin teknik olarak çok düşündürücü olduğunu belirterek, "Bize düşen bu şehitlerimizi bundan sonra yaşatmak, onları gelecek nesillere taşımak ve bu olaydan ders çıkarmaktır" dedi.

Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise, bazı sporların bu tür riskleri kendi içerisinde barındırdığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ancak, şunu gönül rahatlığıyla ifade etmek gerekirse, hayatını kaybeden kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın mücadelesi, Gümüşhane'nin, Trabzon'un, Doğu Karadeniz'in tanıtımı anlamında çok önemli bir mücadeleydi. Son yıllarda bölgemize Anadolu'nun çeşitli yerlerinden insanları geliyorlar. Bölgemizin güzelliklerini görmek istiyorlar. Burada ölen arkadaşlarımızın mücadelesinin anlamlı olduğunu ve sonuca ulaştığını görüyoruz. Bu arkadaşlarımızın şehit olduğuna gönülden inanıyor, kendilerini rahmetle anıyoruz. Başka acılar yaşanmasın."

17 DAĞCI ÇIĞ ALTINDA KALMIŞTI

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 dağcı çığ altında kalmıştı. Kazada Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti. Çığda, Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek de yaralanmıştı. Gümüşhane Valiliği tarafından hayatını kaybeden dağcılar anısına kaza yerine anıt yaptırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber