İstanbul ve Şırnak'ta 2 acı olay: 11 kişi öldü

Şırnak'ta bir halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalarak ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2013 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Mahallesi'ndeki Uğur Spor Tesisleri'nde bulunan halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Çalışmalar sonucu enkaz altında kalan 4 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Enkazda iş makineleriyle arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Enkazdan çıkarılan cenazeler, kimlik tespitlerinin yapılması için Şırnak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Daha önce de 1 çocuğun cenazesi enkaz altından çıkarılmıştı. Yaralı kurtarılan 3 kişiden biri de kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, bölgedeki bazı evler ise heyelan tehlikesine karşın boşaltıldı.

Muhabir: Şaban Yılmaz-Cafer Balık-Nail Kadırhan

Yayıncı: A. Fatih Tekcan


İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile 4 çocuğu hayatını kaybetti.

Şemsipaşa Mahallesi 34. Sokak'taki bir apartmanın zemin katında yaşayan Hamide Özyapı ve çocukları Gülay (16), Filiz (13), Salih (11) ve Yusuf (10) şofbenin bacasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Akşam saatlerinde işten dönen baba Kamil Özyapı, eşi Hamide Özyapı'yı banyoda, 4 çocuğunu ise evin diğer odalarında hareketsiz yatarken buldu.

Kamil Özyapı'nın yardım istemesi üzerine eve giren komşuları, çocuklar Gülay, Filiz ve Salih'i Özel Duygu Hastanesi'ne, anne Hamide ve oğlu Yusuf Özyapı'yı da Özel Bilge Hastanesi'ne kaldırdı.

Anne ve 4 çocuğu, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis ve İGDAŞ ekipleri söz konusu evde inceleme yaptı.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Muhabir: Sefa Mutlu

Yayıncı: Nurettin Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber