İntihara kalkışan yaşlı adama devlet şefkati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürü Fazlı Doğanç, elektrik ve su borcunu ödeyemeyince intihara kalkışan 57 yaşındaki Durmuş Şevlak’ı evinde ziyaret etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İntihara kalkışan yaşlı adama devlet şefkati

Aileye yardım çalışması başlatan Doğanç, “Biz bu tür insanlarımıza destek çalışmalarımızın olduğunu anlatamadıysak, bu bizim suçumuzdur” dedi.

Karısı ekonomik sıkıntı yüzünden kendisini terk eden ve 3 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Durmuş Şevlak (57), önceki gün merkez Seyhan ilçesindeki Demir Köprü’ye çıkarak intihara kalkıştı. Elektrik ve su borcunu ödeyemediğini, engellilik maaşıyla geçindiğini söyleyen Şevlak’ı intihardan polisler vazgeçirdi. Haberi duyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Adana İl Müdürü Fazlı Doğanç, aynı günün akşamında Şevlak’ı Yavuzlar Mahallesi 4161. Sokak’taki evinde ziyaret etti. Şevlak’ın sorunlarını dinleyen Doğanç, aileye yardım için çalışma başlattı. Doğanç, Şevlak’ın 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi kızının eğitim masraflarının devlet tarafından karşılanacağını, okumayan 16 yaşındaki diğer kızının ise eğitime ya da mesleki bir alana yönlendirileceğini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in ‘Aç ve açıkta kimse kalmayacak’ demeçlerini hatırlatan Doğanç, “Biz bu tür insanlarımıza destek çalışmalarımızın olduğunu anlatamadıysak, bu bizim suçumuzdur. Bu ziyareti vicdani bir borç olarak görüyoruz. Amcamızın durumunu yerinde gördük. Arkadaşlarımız da aileye gereken yardım çalışmalarına başlayacaklar” dedi.

Doğanç, aileye 1 yıl boyunca ekonomik destek verileceğini belirterek, “Bu da yaklaşık 800 lira civarında bir ücret olacak. Aynı zamanda aileye acil ihtiyaçlarını karşılaması için bir defaya mahsus olarak üzere sosyal yardımın beş katı; bu da yaklaşık bin 500 liraya tekabül ediyor, bir destek verilecek. Bu tür desteklerden ziyade amcamızın çocuklarının eğitimlerini sürdürmesinden yanayız. Keşke amcamızla daha önceden karşılaşsaydık da bu talihsiz olay hiç yaşanmasaydı. Zaten kendisi de çaresizlikten yaptığını ifade ediyor ama şuanda artık böyle bir girişimde kesinlikle bulunmayacak, bize söz verdi. Biz de ailemizi tekrar mutlu ve huzurlu görmek istiyoruz” diye konuştu.

Doğanç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın durumu olmayan ailelere yaptıkları yardımları anlatmak ve daha çok yoksul insana ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Durmuş Şevlak ise, engellilik maaşıyla geçinemediğini, elektrik ve su faturasını da yatıramayınca intihara kalkıştığını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu tür çalışmalarından haberi olmadığını belirten Şevlak, Doğanç’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber