Cinayet sanığına ömür boyu hapis cezası

Kayseri'de geçen kasım ayında, husumetlisi Abdulsamet Gömeç'i öldüren Mustafa Yeniçay'a, ömür boyu hapis cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cinayet sanığına ömür boyu hapis cezası

Olay, Melikgazi İlçesi Köşk Mahallesi Mustafa Şimşek Bulvarı'ndaki Berberoğlu Apartmanı önünde 30 Kasım 2012'de meydana geldi. Abdulsamet Gömeç ile Mustafa Yeniçay arasında geçmişe dayalı husumet nedeniyle kavga çıktı. Kavga sırasında kalbinden bıçaklanan Gömeç, olay yerinde can verdi. Sırtından ve boynundan yaralanan Yeniçay ise Melikgazi Hastanesi'nde tedaviye alındı ve taburcu olduktan sonra tutuklandı.

Olayla ilgili Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, duruşmaya tanık olarak katılan Muharrem Kara, bıçağı ilk önce Mustafa Yeniçay'ın kullandığını söyledi. Kara, "Mustafa, Abdulsamet'i görünce, 'Ben bu oğlanı geçen gün bıçaklamıştım. Bu sefer de öldürsem mi? dedi" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya tutuklu olarak katılan Mustafa Yeniçay ise Abdulsamet Gömeç'in kendisine biber gazı sıkıp, bıçakla saldırdığını belirterek, "Ben kaçtım ama gözüm gazdan görmüyordu. Kendimi korumak için bıçağımı rastgele salladım. Kendimi korumak için bıçak kullandım. Pişmanım, keşke böyle olmasaydı" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yeniçay'a 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber