Hattınıza TL yüklerken dolandırılmayın!

Ön ödemeli hatlarına internetten TL yükleyenler dikkat. TL yüklemesi gerçekleştirmek için kimi internet siteleri, kredi kartı bilgilerini aldıktan sonra hata mesajı vererek kullanıcıları dolandırıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 21:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hattınıza TL yüklerken dolandırılmayın!

Dolandırıcılar kurdukları internet siteleri ile birçok cep telefonu kullanıcısının cebini yaktı. Çok cazip fiyatlarla TL yüklemesi ilanları ile faturasız hat sahiplerini internet sitelerine çeken dolandırıcılar cep telefonu kullanıcılarından kart bilgilerini, şifresini, son kullanma tarihini, CCV numarasını, 3D şifresini, anne kızlık soyadını ve kimi özel bilgilerini istedi. İstenilen tüm bilgileri bu sitelere giren vatandaşlar TL yüklemesi yerine ‘Hata uyarısı’ ile karşılaştılar. Bu uyarı sonrası aynı işlemi defalarca deneyenler de az değil. Kredi kartı hesap özetleri gelince dolandırıldığını anlayan vatandaşlar sikayetvar.com’a yazdıkları şikayetlerle hem bu siteleri yetkililere şikayet ettiler hem de benzer şikayetlerin yaşanmaması için uyardılar.

Hata Uyarısı Vererek Defalarca Para Çektiler!

“İnternetten TL yüklemesi gerçekleştirmek için işleme başladım kart bilgilerimi, tutarı, bankamdan bana gelen 3D güvenlik şifresini girerek işleme onay verdim. Sayfada işleminizi gerçekleştiremiyoruz lütfen daha sonra deneyin diye bir ibare geldi. Bende aynı işlemi bir defa daha denedim ve gene aynı sonuç bende TL tutarını değiştirerek üçüncü kez denedim ve aynı sonuçla karşı karşıya kalınca daha uğraşmadım. Olaydan bir kaç gün sonra bankamdan aradılar ve dolandırıldığımı bildirdiler. Yükleme için girdiğin tutarların dışında bir tutar çekildiğini belirtince haksız kazanç olduğu ortaya çıktı şikayetçiyim.”

Banka Uyardı!

“Evimizin çevresinde TL yükleyen bayii olmadığı için internetten yüklemek istedik. Arama motorundan TL yükleme diye arattığımda karşıma ilk olarak bu site çıktı. Fiyatlarına baktığımızda fiyatların çok cazip olduğunu gördük site resmen gel benden al diyordu TL yüklemek için istenilen kredi kartı bilgileri, TL miktarı ve 3D şifresi dahil hepsini girdim. En son yükle butonuna bastığımda satın alma işleminde beklenmeyen bir hata oluştu diye bir uyarı geldi 2-3 denemeden sonra aynı uyarıyı verince daha fazla üstüne düşmedik. Bankadan kartınızdan para çekim işlemi yapılıyor diye uyarı geldi. Bankayı arayıp kredi kartını iptal ettirdik. Kendi elimizle kart bilgilerini verdiğimiz için banka sorumluluk almadı. Dolandırıcılar tarafından 500 TL’yi ödemek zorunda kaldık.”

Bunları Yapmayın!

Gelen şikayetlerin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Şikayetvar uzmanları, “Bu sitelerden TL yüklemi işlemi yaparken kartınıza ait bilgileri, şifresini, son kullanma tarihini, CCV numarasını, 3D şifresini, anne kızlık soyadınızı ve kimi özel bilgilerinizi sakın vermeyin” uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber