Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesi 2,5 saat sürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Dolmabahçe'de gerçekleşen üst düzey güvenlik toplantısı sona erdi. Yaklaşık 2,5 saat süren zirve sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay makam araçları ile çalışma ofisinden ayrıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesi 2,5 saat sürdü

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde düzenlenen güvenlik toplantısı saat 14.15 sıralarında başladı. Toplantının yapılacağı ofise önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel geldi. Özel'in ardından ofise Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler geldi. Kısıklı'daki konutundan ayrılan Başbakan Erdoğan ise geniş güvenlik önlemleri altında Dolmabahçe'deki ofise geldi. Erdoğan ofise geldikten sonra güvenlik toplantısı başladı. Bu sırada çevredeki güvenlik önlemleri artırıldı. Yüksek binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

Toplantı saat 16.45'e kadar devam etti. Toplantı bittikten sonra sırayla Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ofisten ayrıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ise Başbakan Erdoğan ile görüşmesi sürüyor.

Basına herhangi bir görüntünün verilmediği toplantıya ilişkin şuana kadar açıklama yapılmadı.


Bugün Başbakan'ın programında herhangi bir görüşme yoktu. Ancak öğleden sonra İstanbul'da hareketli saatler yaşandı. Dolmabahçe'deki çalışma ofisine ilk gelenler Org. Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Atalay, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Fidan oldu. Bir süre sonra Başbakan Erdoğan da çalışma ofisine geldi.

Muammer Güler ise saat 14.00'de Ankara'dan İstanbul'a geldi. Güler, Atatürk Havalimanı'ndan Dolmabahçe'ye hareket etti ve en son toplantıya katılan isim oldu.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul'daki sürpriz zirvenin adı 'özel güvenlik toplantısı...'

Saat 14.15'te başlayan toplantı basına kapalı olarak devam ediyor.

Toplantı sonrası herhangi bir açıklamanın yapılmayacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber