Damadı ve dünürünü öldürdü hapsi boyladı

Kızının kaçarak evlendiği damadını öldürüp dünürünü yaraladığı öne sürülen kişi ile cinayete yardım ettiği iddia edilen kişinin cezaları belli oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Damadı ve dünürünü öldürdü hapsi boyladı

Bursa'da, kızının kaçarak evlendiği damadı 27 yaşındaki Sezgin Yalavaç'ı (27) "Yavrumuzu kandırdın" diyerek öldürüp, dünürü 51 yaşındaki Cafer Yalavaç'ı yaraladığı öne sürülen 51 yaşındaki Hilmi Güler ve eşi 36 yaşındaki Sebahat Güler'in yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti Hilmi Güler'e cinayet suçundan ömür boyu, yaralama suçundan ise 4 yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan Sebahat Güler'e ise cinayete yardım etmek suçundan 13 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde oturan, Bursa'da yüksekokul eğitimi gören Seda Yalavaç, 2011 yılı Ağustos ayında ailesinin izin vermemesi üzerine sevgilisi Sezgin Yalavaç'a dördüncü kez kaçarken çift nikah kıydırdı. Çift, daha sonra Bursa'ya dönerek Sezgin Yalavaç'ın babası Cafer Atıcılar Mahallesi'ndeki evinde birlikte yaşamaya başladı. Daha önce üç kez kaçan kızlarını her defasında bulup eve getiren Hilmi Güler ile eşi Sebahat Güler, düğünden 15 gün sonra eylül ayında konuşmak için kızlarının yanına gitti. Hilmi Güler, dünürünün evinin kapısının önünde çıkan tartışmada tabancasını çıkartarak damadı Sezgin Yalavaç ile dünürü Cafer Yalavaç'ı yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Sezgin Yalavaç öldü, babası ise kurtarıldı. Gözaltına alınan Hilmi Güler tutuklandı, Sebahat Güler ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hilmi Güler ile eşi Sebahat Güler'in yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti son duruşmada Hilmi Güler'e 'Adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Güler ayrıca, 'Adam yaralamak' ve 'Ruhsatsız silah taşımak' suçlarından da toplam 4 yıl hapis verdi. Aynı davada yargılanan Sebahat Güler'e ise, 'Cinayete yardımcı olmak' suçundan toplam 13 yıl 1 ay hapis cezası verildi. .

Duruşma salonunda izleyi olarak bulunan Güler çiftinin yakınları karara tepki gösterirken davanın tutuksuz sanığı Sebahat Güler ise kararın açıklanmasının ardından baygınlık geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber