Kardan dağları delip yol açıyorlar

Muş'un Hasköy İlçesi ile Bitlis'in Mutki İlçesi arasında, yer yer 10 metreyi bulan kar kalınlığı ekiplere büyük zorluk yaşatıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2013 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kardan dağları delip yol açıyorlar

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 90 köyün yol açma çalışmaları devam ediyor.

İl Özel İdaresi Karla Mücadele Şebesi, kapanan köy yollarının açılması için adeta seferber edildi. 13 ekip ve 100 personelle yürütülen çalışmalar sonucunda çok sayıda köyle tekrar ulaşım sağlandı.

Kar kalınlığı 10 metreye ulaştı

İl Özel İdaresi, Hasköy-Mutki Güvenlik yolunda kar, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan 20 köy yolunun ulaşıma açma çalışmaları devam ediyor.

Kar kalınlığının yer yer 10 metreyi bulduğu bölge ekipler, adeta kardan dağları delerek yol açıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü, olumsuz hava şartları nedeniyle günde ancak 500 metre ilerleyebiliklerini söyledi.

Yentür, Bitlis il sınırına kadar olan 12 kilometrelik bölümünde sürdürülen yol açma çalışmalarının önümüzdeki hafta içinde birileceğini belirterek, ''Geri kalan bölüm ise Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler tarafından açılacak. Biz kendi tarafımızı sürekli olarak açık tutacağız. Sanırım Bitlis'te aynı gayreti gösteriyor. Kar kalınlığının çok fazla olması ve fırtınanın etkili olması sebebiyle günde ancak 500 metre ilerleyebiliyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber