30 bin Aile danışmanı alınacağı asparagası...

'Her aileye bir sosyal danışman' projesi için 30 bin aile danışmanı alınacağı iddiaları yalanlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca 'aile danışmanı' olarak işe alınabileceğini düşünen vatandaşlar, yüksek meblağlar ödeyerek sertifika programlarına kayıt oluyordu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30 bin Aile danışmanı alınacağı asparagası...

Eğitim firmalarının üniversitelerle işbirliği yaparak 'bakanlık tarafından Aile Danışmanı olarak istihdam edileceksiniz' diyerek 3 ila 5 bin TL'ye sattığı sertifika programı mezunları için Aile Bakanlığı bünyesinde herhangi bir kadro bulunmadığı ortaya çıktı. İş başvurularından ve sorulardan yorulan yetkililer 'aile danışmanı' adı altında bir istihdam olmayacağını belirtirken, sertifika programlarının sadece kişisel gelişime katkı sağlayacağını ya da kendi danışmanlık bürosunu açmak isteyenlerin işine yarayacağını söylüyor.

GELİR KAPISI OLDU

Sertifika programları düzenleyen eğitim firmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2012'de sosyal destek amaçlı attığı adımları yeni bir gelir kapısı olarak kullanmaya başladı. Üniversitelerle birlikte Aile Danışmanlığı eğitimleri düzenleyen çeşitli firmalar, 3 ile 5 bin TL arasında değişen ücretler talep ediyor. 'Aile Danışmanı olarak istihdam edileceksiniz' şeklinde reklam yapan firmaların kayıt sırasında istihdam edilmemem halinde herhangi bir hak talep etmeyeceğine dair imza attırdığı belirtiliyor. '30 bin Aile Danışmanı alınacak' şeklindeki söylentilerin asılsız olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ise bakanlığın aile danışmanı adı altında herhangi bir istihdam yapmayacağının altını çiziyor. Aile Danışmanlığı sertifikalarının sadece kişisel gelişime katkı sağlayacağı veya özel danışmanlık merkezi açmaya yarayacağı ifade ediliyor.

SÖYLENTİ GERÇEK DIŞI

Bakanlık yetkilileri, sosyal destek uzmanıyla aile danışmanı unvanlarının birbirine karıştırıldığını aktardı.Ayrıca yetkililer aile hekimliği sistemine benzer bir uygulamanın aile danışmanlarına yönelik uygulanacağı söylentilerini de yalanladı.

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Aile danışmanı olmak isteyen adaylar, 3 ila 5 bin TL arasındaki meblağlar karşılığında sertifika programlarına kaydoluyordu.

450 SAATLİK EĞİTİM 3-5 BİN TL

Aile Bakanlığı'nın 2012'de çıkardığı Gerçek Kişiler Ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum Ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği'ne göre psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen toplam dört yüz elli saatlik Aile Danışmanlığı eğitimini alanların Aile Danışmanı ünvanını almaya hak kazanıyor. Programlarda 3 bin ila 5 bin TL arasında ücret talep ediliyor. Yetkilileri Aile Danışmanı unvanı veren bu programlara kişisel gelişimine katkı olacağını düşünen herkesin başvurabileceğini vurguluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber