Çelik'ten erken seçim tartışmalarına cevap

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2005 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, "Erken seçim dendiğinde ilk kaçacak parti CHP'dir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, parlamento muhabirleriyle TBMM AK Parti Grup salonunda düzenlediği sohbet toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik yaptığı açıklamada, AK Parti, CHP ve Anavatan Partisi Milletvekilleri'nce, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki olaylarla ilgili verilen araştırma önergelerinin 23 Kasım Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi. Araştırma önergesi daha önceki takvime göre yarın görüşülecekti. Çelik, yaptığı açıklamada, Genel Kurul'un Çarşamba günü gündemdeki işler bitene kadar, Salı ve Perşembe günleri ise 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacağını kaydetti. Çalik, Salı günü Kamu Mali Yönetimi Kanun Tasarısı'nın, Perşembe günü ise Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısının ele alınacağını bildirdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çelik, CHP Lideri Baykal'ın partisinin kongresinde "Bu parlamentonun Cumhurbaşkanı'nı seçemeyeceği ve hükümetin erken seçime zorlanacağı" ile ilgili sözlerinin hatırlatılmasına "Anti-demokratik ifadeler. Baykal'ın bu ifadelerini anti-demokratik yaklaşımlar içinde olan CHP'yi toparlamaya dönük ifadeler olarak değerlendiriyoruz. Aksi halde Sayın Baykal bu sözleriyle Meclis'in meşruiyetini tartışıyor ki bunun ciddi şekilde sorgulanması gerekiyor. Türkiye bir hukuk devleti. Bunlar CHP'nin barajı aşma telaşına dönük gayretlerdir. Milleti rencide etmeye dönük tüm tartışmalar AK Parti'nin oyunu yükseltir" karşılığını verdi.

CHP liderinin parti içinde sorunları bulunduğunu, bunun için tribünlere oynadığını belirten Çelik, bu sözlerin CHP'nin seçim barajını aşmaya yönelik olduğunu kaydetti. Çelik, erken seçim dendiğinde ilk kaçacak partinin CHP olacağını kaydederek, milletin bu Meclis'e ve hükümete görev verdiğini hatırlattı. "Erken seçim olmayacak" diyen Çelik, bu parlamentonun Cumhurbaşkanı'nı seçeceğini ifade etti.

Bir başka soru üzerine de Çelik, Anayasa değişikliğini rafa kaldırmadıklarını, ancak CHP'nin uzlaşmaz bir tavır içinde olduğunu, uzlaşma komisyonuna milletvekili vermediğini, komisyonun bunun için çalışamadığını, bu değişiklik içinde dokunulmazlıkların bulunmasını da istediklerini kaydetti. Çelik, Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 5 artı 5 yapılması gibi bir konunun da kendi gündemlerinde bulunmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimine 1 yıla aşkın bir sürenin bulunduğunu hatırlatan Çelik, belki Başbakan'ın da "Reformları gerçekleştiremedim" diyerek Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayacağını açıklayacağını kaydetti.

Baykal'ın Cumhurbaşkanı'nın bu Meclis tarafından seçilmemesiyle ilgili sözlerine sert çıkan Çelik, "Bu Cumhuriyet'in söylemlerine, kararlarına saygısızlıktır" diye konuştu. Çelik, eski Başbakan Ecevit'in derin devletle ilgili sözlerinin hatırlatılmasına, "2 eski Başbakan 'Derin devlet vardır' diyor, biz o boyutuyla görmedik, ama anlamsız cümleler olması gerek diye düşünüyoruz. Onlar bu ülkeye 30-35 yıllarını vermişler. Bir bildikleri vardır herhalde" diye konuştu.

Şemdinli olaylarıyla ilgili bir başka soruyu da cevaplandıran Çelik, bu konuyla ilgili yürütmenin, yargının ve yasamanın harekete geçtiğini ve olayın bütün yönleriyle incelendiğini söyledi. Şemdinli olaylarında ABD'nin parmağı olduğuyla ilgili Ecevit'in sözlerinin hatırlatılmasına ise Çelik, "Bir kuyruk yakaladı, ama o kadar uzun olduğunu düşünmüyorum" karşılığını verdi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber