Çalışan 4/B'li, sözleşmeli katipliğe başvurabilecek mi?

Bu ayın 25'inde başvuruları alınacak olan sözleşmeli zabıt katibi alımına, şuan sözleşmeli olarak çalışanlar da başvuru yapabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2013 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışan 4/B'li, sözleşmeli katipliğe başvurabilecek mi?

SORU: Mrb birsey soracaktim ben su an sozlesmeli imamim ve bir ay sonra sozlesmeli zabit katibi almi var. Bu sinava girebilirmiyim? Bunun icin istifa edip beklemem gerekiyormu?

CEVAP:

Adalet Bakanlığı 2 bin 169 sözleşmeli zabıt katibi alacak. Başvurular 25 Şubat tarihinde başlayacak. Tıklayınız.

4/B Esaslarında yer alan düzenlemeye göre sözleşmesini fesih eden bir 4/B'li, 1 yıl boyunca hiçbir kamu kurumunda yeniden 4/B'li olarak istihdam edilememektedir.

Ancak bu kuralın 3 istisnası bulunmaktadır. Bunlardan birisi de unvan değişikliğidir. Bu istisnalar, Esasların "Yeniden Hizmete Alınma" başlıklı ek 1. maddesinde düzenlenmiştir.

Buna göre şuan zabıt katibi olmayan bir unvanda sözleşmeli olarak çalışanların "sözleşmeli zabıt katipliği unvanına" başvuru hakları bulunmaktadır.

Bu bağlamda sözleşmeli olarak çalışan imam hatipler sözleşmeli zabıt katipliğine başvurabileceği gibi, esaslara ekli 4 sayılı cetvelde zabıt katibi unvanı dışındaki bir unvanda çalışanların da sözleşmeli zabıt katipliğine başvuru hakkı bulunmaktadır.

Sadece herhangi bir kamu kurumunda sözleşmeli zabıt katibi olarak çalışanlar başvuru yapamayacaktır.

Başvuru yapabilmek için çalışılan kurumdaki 4/B'li hzmet sözleşmesinin hemen fesih edilmesine gerek bulunmamaktadır. Zabıt katibi sınav sürecine katılıp, yerleşmeye hak kazandıktan sonra sözleşmenin fesih edilmesi mümkündür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber