İstanbul'da büyük fabrika yangını

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bir kimya fabrikasında yangın çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da büyük fabrika yangını

Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor. Kimya fabrikasındaki yangında zaman zaman patlamalar meydana geliyor.

Fabrika yangını için hava desteği istendi.

Metrelerce yükseler dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görülebiliyor...

Yangına ilk müdahaleyi Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyesi yaptı. İhbar üzerine olay yerine Kadıköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir, Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Kartal'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Havadan müdahale için destek istendiği öğrenildi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Söndürme çalışmalarında 40 araç ile 150 personelin görev yaptığı kaydedildi. Çevre belediyelerden de tanklarla su takviyesi yapılıyor.

Can kaybı yok

Yangında can kaybı, yaralanma ya da mahsur kalma olmadığı öğrenildi. Yangın sırasında fabrikada bulunan işçilerin kısa sürede binayı tahliye ettiği kaydedildi.

Yangına müdahale çok zor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, şu bilgiyi verdi:

''Maalesef yangın çıkan bölge 'kimya laboratuvarı' diyebileceğimiz veya bir boya fabrikası olduğu için, ciddi anlamda kimyevi maddeler bulunan bir yer. Tabii ki yangına müdahale de çok zor. Şu anda Anadolu yakasındaki bütün itfaiyelerimiz 40 araç ve 150 personelle orada. Yangın bölgesinde hummalı bir çalışma yapılmakta. Bölge bitişik nizam. Fabrikalar peş peşe olduğu için 3 fabrika var. Yangının sıçramaması konusunda acil çalışmalar yapılıyor. Yoğun bir çalışma var. Umarım kontrol altına alırlar. Beklentimiz o. Kimyevi ağırlık olduğu için yangına müdahale de biraz zorlaşmakta.''

Topbaş, havadan müdahaleyle ilgili ''Şu anda burada bir yangın helikopteri beklemekte. Valiliğimiz devreye girmiş durumda, bu müdahaleyi onlar yapacaklar'' dedi.

Türk Kızılayı'ndan destek

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildiği belirtildi.

Kocaeli'den destek itfaiye araçları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da boya fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 3 itfaiye aracı ile 7 kişilik ekibi bölgeye gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber