Diyanet Akademisi yasa tasarısı hazır

Polis Akademisi’nden sonra ‘Diyanet Akademisi’ kuruluyor

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Akademisi, Harp Akademisi, Adalet Akademisi ve Milli Eğitim Akademisi’nin ardından bu kez de “Diyanet Akademisi” kuruluyor. Ankara merkezde bir akademi, akademiye bağlı 3 çeşit eğitim kurumu, bir genel kurulu ve bir akademik kurulu olacak. Akademik kurul okulun müfredatını, programını belirleyecek.

Diyanet’in halen 19 eğitim merkezi bulunuyor. Eğitim merkezlerinin yanı sıra 83 ilahiyat fakültesi de imam ve hatip yetiştiriyor. Ancak yeni dönemde eğitim merkezlerinin yerini “Diyanet Akademisi” alacak. Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 3 yıllık kurs veren eğitim merkezleri kendi içinde akademik özerkliğe sahip, kurumsal statüsü olan bir akademi haline getirilecek. Akademi için, halen faaliyet gösteren Polis Akademisi, Harp Akademisi, Adalet Akademisi ve Milli Eğitim Akademisi’ni inceleyen Diyanet yetkilileri, buradan hareketle yeni akademi formülünü geliştirdi.

Hazırlanan yasa taslağına göre Ankara merkezde bir akademi, akademiye bağlı üç çeşit eğitim kurumu, akademinin kendisi, genel kurul ve akademik kurul olacak. O akademik kurul müfredatı, programı belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber