Uludere'de 5 yakınını kaybeden Fikret Encü tahliye edildi

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında 2011 yılının sonlarında 34 kişinin öldüğü hava operasyonunda 1'i kardeşi olmak üzere 5 yakınını kaybeden ve 'PKK'nın dağ kadrosuna eleman götürmek' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Fikret Encü, ilk duruşmada tahliye edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Şubat 2013 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uludere'de 5 yakınını kaybeden Fikret Encü tahliye edildi

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında 2011 yılının sonlarında 34 kişinin öldüğü hava operasyonunda 1'i kardeşi olmak üzere 5 yakınını kaybeden ve 'PKK'nın dağ kadrosuna eleman götürmek' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Fikret Encü, ilk duruşmada tahliye edildi.

Geçen Kasım ayında PKK'nın dağ kadrosuna adam götürdüğü iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve Uludere olayında 5 yakının kaybeden Fikret Encü'nün duruşmasına Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Fikret Encü ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinden sonra savunması alınan Fikret Encü, Şırnak'ın Gülyazı Köyü ile Cizre ilçesi arasında şoförlük yaptığını belirterek, "Jandarmanın kimlik kontrolü sırasında araçta bulunan ve iddianamede isimleri geçen çocukları jandarma aldı. Ben çocuklarla konuşmadım bile. Çocukların dışında arabada 5-6 kişi daha vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum"dedi.

Daha sonra olay sırasında minibüste bulunan 4 kişinin 'tanık' olarak ifadeleri alındı. Tanıklar, köye güvercin almak için gittiklerini, şoförle hiç konuşmadıklarını ve askerlerin kendilerini dövdüğünü öne sürdü. Duruşmada söz alan savcı, tanıkların ayrıntılı ifadelerinin alınmasını, Encü'nün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti kısa aradan sonra Fikret Encü'nün tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, küçük çocuklardan S.E.'nin jandarmaya verdiği ifadeye vurgu yapıldı. S.E. ifadedesinde, "A.N. ile sohbet ediyorduk. Bana, 'Dağa gidelim mi?' diye sordu. Şaka yaptığını zannettim. 29 Kasım tarihinde Cizre İlçesi'nde A.N ve İ.D. ile Nuh Mahallesi'nde bulunan bir yerde bekledik. A.N. minibüs ayarladığını söyledi. Minibüse bindiğimizde tanımadığım Fikret Encü, 'Kimseye belli ettirmeyin, yolda giderken konuyu kimseyle konuşmayın. Nereye gideceğimizi kimse bilmesin. Akşam bizde yemek yiyeceğiz. Sonra ben sizi kaçakçılara teslim ederim. Oradan kaçakçılarla birlikte Kuzey Irak'a geçersiniz' dedi. Ben bu sözleri duyunca korktum. Yol kontrolünde jandarma bizi durdurarak indirdi" dedi.

Savcılık, S.E.'nin verdiği bilgilerin samimi ve gerçek olduğunu, şüpheli Fikret Encü'nün terör örgütüne eleman temin etmeye çalıştığı sabit olduğunu bu nedenle 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması gerektiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber