Yarıyıl tatillerini Kuran öğrenerek geçirdiler

Kayseri'de yarıyıl tatilini Kur'an kursuna giderek değerlendiren öğrenciler, hem Kur'an-ı Kerim öğrendi hem de sportif faaliyetlere katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarıyıl tatillerini Kuran öğrenerek geçirdiler

İl Müftülüğü'nce, öğrencilerin tatillerini verimli geçirmesi amacıyla Mehmet Çorakçı Camisi'nde açılan Kur'an kursuna katılan öğrenciler, sömestr tatilinde Kur'an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulurken, masa tenisi, satranç ve futbol branşlarındaki aktivitelerle de vakit geçirdi.

Kurs sonunda yapılan sınavda birinci olan öğrenciye düzenlenen törenle tablet bilgisayar verilirken, diğer öğrenciler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, törende yaptığı konuşmada, tatile giren öğrencilere kursta Kur'an-ı Kerim, tecvid ve ilmihal bilgilerinin yanı sıra Mevlana, Yunus Emre, Hoca Ahmet Yesevi gibi manevi şahsiyetlerin hayatıyla ilgili dersler verildiğini söyledi.

Öğrencilerin kursa büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Maraşlıgil, ''Uygulamadan hem öğrenciler hem de aileleri memnun kaldı. Çocuklarımıza dini bilgileri eğlenceli bir ortamda alma imkanı sağladık'' diye konuştu.

Yapılan sınavda birinci olan İsmail Sarı (12) ise, kursun kendileri için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Sarı, ''Kursta Yasin suresini ezberledim. Yarı yıl tatilinde televizyon izlemek veya bilgisayarla oynamak yerine kursa gelmeyi seçtim. Arkadaşlarımla camide çok güzel vakit geçirdik. Sömestr tatilini dolu dolu geçirdim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber