Devletten 24 milyar YTL kaçırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2005 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre bu yılın on aylık döneminde 24 milyar YTL'lik matrahın kayıtdışına bırakıldığını tespit etti.

Gelirler Kontrolörleri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, yılın on aylık bölümünde, Türkiye çapında, bankalar, büyük şirketler, bankalardaki yüksek tutarlı hesap hareketleri ile menkul kıymet gelirleri, gayrimenkul gelirleri üzerinde kapsamlı vergi incelemesi yürütüldü.

Bu dönemde beyan edilen matrahı inceleyen gelirler kontrolörleri, 24 milyar YTL'lik vergi matrahının kayıtdışı bırakıldığını belirlerken, bu tutarın, bugüne kadar yapılan vergi incelemelerinde bulunan farklara göre "rekor" düzeyde olduğu vurgulandı.

Açıklamada, gelirler kontrolörleri tarafından 2003 ve 2004 yıllarında yapılan incelemelerde tespit edilen 11 milyar YTL'lik matrah farkı da dikkate alınırsa, son 3 yılda bulunan matrah farkının 35 milyar YTL'ye ulaştığı belirtilerek, "Bu sonuçlar, ülkemizde kayıtdışılığın ne denli ürkütücü boyutlara ulaştığını ortaya koymaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber