İranlı casusluk sanıklarına, cezaevinde aşçılık yaptırılmış

Iğdır'da casusluk yaptıkları iddiasıyla Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde 20'şer yıl hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan 2 İranlı'nın, kaldıkları Iğdır Cezaevi'nde aşçılık yaptıkları ve pişirdikleri yemekleri, gardiyanlarla birlikte mahkumların da beğenerek yediği belirtildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İranlı casusluk sanıklarına, cezaevinde aşçılık yaptırılmış

Iğdır'da 2011 yılında MİT, Vilayet, Emniyet Müdürlüğü gibi binaların fotoğraflarını çekerken yakalanan ve ülkeleri adına casusluk yapmakla suçlanan 2 İranlı ile bunlara para karşılığı bilgi sızdırdığı öne sürülen yöre halkından 9 kişi hakkında Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugün yapılan duruşmada tutuklu sanıklar İranlı Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek, Shahram Zargham Khoei, Timur Ağrı ile tutuksuz yargılanan Abdurrahman Yavrutürk ile Mustafa Karahan hazır bulundu. Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'ndan gelen yazıda, Timur Ağrı'nın basına yansıyan görüntülerinde bahsettiği yerlerin gizli bilgi içermediği ve söyledikleri bazı şeylerin de yanlış olduğu belirtildi. Vatanına ihanet etmeyeceğini söyleyen Timur Ağrı da, "Milletime, devletime, hiçbir zaman ihanet etmedim Allah ve Peygamber biliyor. İran'a ticaret için gittim. 3 gün pasaportuma el koydular, beni sıkıştırdılar. Alay Komutanı Başçavuş olur mu? Ben öyle söylüyorum. Söylediklerimin yüzde 100'ü yalan" dedi.

'CEZAEVİNE GİREYİM DİYE Mİ ÜNİVERSİTE BİTİRDİM'

İranlı Shahram Zargham Khoei de casus olmadığını 18 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi. Ailesini, işini kaybettiğini belirten Khoei, "Cezaevine gireyim diye mi üniversiteyi okudum. 18 aydır çocuğumun yüzünü görmüyorum. 1 aydır ailem telefonlarıma cevap vermiyor. Basından İzmir'deki askeri casusluk davasını takip ediyorum. Orada birçok şeyden bahsediyorlar. Ben ne yapmışım? Fotoğraf çekmekle casusluk olur mu?" diye konuştu.

Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ise, çok gizli ise Iğdır'daki binaların üzerinin örtülmesi gerektiğini, böylece kimsenin göremeyeceğini söyledi. Iğdır'daki cezaevinin tam karşısında MİT binasının olduğunu anımsatan Malek, "Cezaevinden MİT binası çok iyi görünüyordu. Bizi oraya koydular ki iyi bakalım" dedi.

'ÇOK GÜZEL YEKET YAPIYORLARDI'

Iğdırlı eski köy korucusu Timur Ağrı'nın verdiği bilgiler ile ülkenin yıkılamayacağını kaydeden İranlı'ların avukatı Erol Gür, "Şimdi Erzurum Cezaevine nakledildiler ama, Mohammad ile Shahram Iğdır Cezaevi'nde aşçılık yapıyordu. Bunlar çok güzel yemek yapıyorlardı. Nasıl casus ki, gardiyan ve mahkumlar bunların elinden yemek yiyor" diye konuştu.

Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber