E-Reçete'de TC numaralı kimlik gerekiyor

Yozgat Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz Hüseyin Alp Doğan, 15 Ocak itibari ile e-reçete uygulamasının tüm Türkiye genelinde uygulanmaya başladığını belirterek, hastaların eczanelere mutlaka üzerinde T.C kimlik numarası bulunan bir kimlikle başvurması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-Reçete'de TC numaralı kimlik gerekiyor

E-reçete uygulamasının başlaması ile Medula sisteminin kesintisiz çalışması çok daha büyük önem arz ettiğini belirten Ecz Hüseyin Alp Doğan," Medula eczane programında kesinti meydana geldiği zaman eczanelerde sağlık hizmeti sunumu aksamakta ve hastalarımız ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Hastaların eczanelerde ödedikleri muayene ücreti ve reçete katılım payı ödemelerinin tamamı SGK'ya aittir. Eczaneler sadece zorunlu olarak

SGK adına tahsilat yapmaktadırlar. Hangi tarihli muayene ücretinin alınacağını, kaç lira tahsilat yapılacağını

tamamen SGK belirlemektedir. Eczane ilacı sisteme girdiği anda muayene ücreti otomatik olarak hastanın hesabından düşülmektedir. Bu tahsilatı eczanelerin yapmak istemediğini her ortamda dile getiriyoruz fakat şu ana kadar başka bir çözüm üretilemedi" dedi.

Hastane katılım paylarının dışında ilaç fiyat farkı ve ilaç katılım payı olmak üzere iki farklı kalemde daha hastaların ödeme yaptığını belirten Doğan, "Yani bir reçetede hastalar 4 farklı kalemde ödeme yapmaktadırlar. Emekli hastalarda ise sadece ilaç fiyat farkı ödemeleri eczanelere yapılmakta diğerleri maaşlarından kesilmektedir. Hastalarımıza muayene ücreti ve reçete katılım payını eczaneler tarafından zorunlu olarak tahsil edilmekte olduğunu ve tamamının SGK'ya aktarıldığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber