Yeraltı sularına sayaç takma zorunluluğu 3 yıl ertelendi

AK Parti Muğla Ali Boğa, su kuyularının ruhsatlandırılması ve su kuyularına ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun 3 yıl ertelendiğini açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeraltı sularına sayaç takma zorunluluğu 3 yıl ertelendi

Yeraltı suları kanununda yapılan değişiklik sonrası, yeraltı suyu temininde su sayacı takılması zorunluluğu getirilmişti. Birçok vatandaşın değişiklikten haberi olmaması nedeniyle 25 Şubat tarihine kadar ilgili Devlet su İşleri'nden alınacak belgelerin tarihi 3 yıl süre ile uzatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, "Yeraltı suyu kullanma belgesi sahibi vatandaşların mevzuatı takip edememeleri nedeniyle konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları ve kuyusuna sayaç takarak başvuru yapmadıkları görülmektedir. Bu nedenle vatandaşların değişik vasıtalarla bilgilendirilmesi faydalı olacaktır. Başta Muğla olmak üzere birçok ilimiz tarımla geçinmektedir. Zaten sınırlı gelirle geçinen tarım yapan aileler sayaçların takılması ve kullandıkları suların ücretlendirilmesi ile biraz daha fazla sıkıntı yaşayacaklardı. Bu kararla bu sıkıntıyı biraz daha ötelemiş olduk. En azından o zamana kadar vatandaşlarımızın durumlarını iyileştirme çalışmaları da yapmış oluruz" dedi.

Daha önce Yeraltı Suları Kanununda değişiklikler yapılmış ve bu değişiklikler 25 Şubat 2011'de yürürlüğe girmişti. Yeni yasaya göre yer altı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzeri ölçüm sistemi için su sayacı takılması zorunlu hale gelmişti. Daha önce yer altı kullanma belgesi almış olanlar, kuyularına su sayacı taktırıp 25 Şubat 2013 tarihine kadar belgelerini DSİ Bölge Müdürlüklerinde yenilemeleri gerekiyordu. Milletvekili Boğa, bu düzenlemede temel amacın yeraltı suyu kullanım miktarını belirlemek, yeraltı suyu kullanıcısına tahsis edilen miktarı kontrol altına almak, yeraltı suyunun etkin, verimli ve tasarruflu kullanılmasını sağlamak, stratejik bir kaynak olan yeraltı suyunun sürdürülebilir olarak yönetmek olduğunu açıkladı. Boğa, "Bu amaçlardan vazgeçmiş değiliz. Bu amaçlar oldukça önemlidir. Biz sadece yapılan düzenlemelerden dar gelirli vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmesini engellemeye çalışarak daha adil sonuçlar çıkmasına gayret ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber