Serbest kıyafette geri adım sinyali

Mehmet Ali Şahin " Özel okullara getirilen bu kriterin devlet okullarına da getirilmesini istiyoruz. Bunu tamamen velilere bırakmanın doğrusu olduğu kanaatindeyim" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Serbest kıyafette geri adım sinyali

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Öğretmenevi'nde gazetecilerle sohbet kahvaltısında bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, serbest kıyafetlerle ilgili olarak, "Özel okullarda kıyafet seçimi Okul Aile Birliklerinin kararlarına bırakıldı. Özel okula giden öğrenci velileri istediklerini seçebilir. Devlet okullarında bu serbest kıyafet olacak denildi. Yeni Milli Eğitim Bakanının bu konuyla ilgili bir değerlendirmesi olacaktır. Özel okullara getirilen bu kriterin devlet okullarına da getirilmesini istiyoruz. Bunu tamamen velilere bırakmanın doğrusu olduğu kanaatindeyim" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ANLATILACAK

Başkanlık sisteminin hukukçular tarafından konferanslarla vatandaşlara anlatılacağını belirten Şahin, şunları söyledi: "Türkiye'nin başkanlık sistemine samimi olarak geçmesini istiyoruz. 2014 yılında yeni cumhurbaşkanımızı halk seçecek. Anayasamıza göre cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Siyasi istikrar getiren, ülkedeki işlerin daha da verimli halka sunulmasında yararlı model olarak görüyoruz. Bizim modelimizde başkan ve başkan yardımcısı da olacaktır. Bakanların tamamı parlamento dışından olacaktır. Başkanlık modelinin ne olduğu vatandaşlarımıza anlatıldıkça desteğin arttığını gördük. Tüm vilayetlerimizde tüm hukukçu arkadaşlarımız bir takım konferanslar vererek başkanlık sistemini halka anlatacaklar."

Şahin, kamuoyunda yapılan araştırmalarla ilgili de, AK Parti'nin oy oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve kamuoyu desteği bakımından bir endişeleri olmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber