Patrıcıa teyzenin kedilerine yuva aranıyor

İzmir'in Üçyol semtinde, uzun yıllardır bakamayanların getirdiği kedileri sahiplenip evine alan Amerikalı Patricia Midvale ölünce, 10 kedi ortada kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Patrıcıa teyzenin kedilerine yuva aranıyor

Komşuları şimdi mahallenin Patricia Teyzesi'nin kedilerine yuva arıyor.

Üçyol semtindeki evinde tek başına yaşayan 75 yaşındaki Patricia Midvale, geçen 30 Ocak'ta kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini yumdu. Patricia Midvale'in ölmeden önce hem komşularına, hem de Amerikan Konsolosluğu yetkililerine "Ben ölürsem kedilerim sokağa atılmasın, bakan çıkmazsa gerekirse uyutulsun" dediği ortaya çıktı. Fakat Cesur, Tombul, Cadı, Tekir, Davy, Sakin, Panda, Kaçak, Leke, Duthess adlı kediler, ölen Amerikalının üzerine kayıtlı mal olarak göründüğü için hukuki sorun ortaya çıktı. Savcı ve Konsolosluk konuya el koydu. Üçyol'daki ev mirasçılar belirleninceye kadar mühürlendi ve kapatıldı. Kedilerin ortada kalmaması ve sahipledirilmelerinin önünü açmak için çözüm arandı. Kediler için İzmir 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı ve 10 kedi dava sonucu Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.

HAYVANSEVER KADIN TESLİM ALDI

Patricia Midvale'nın apartman komşuları, bugüne kadar sokak yüzü görmeyen kedilere sıcak bir yuva bulabilmek için çevrede hayvanseverliğiyle tanınan Nuray Ulucenk'e ulaştı. Hiç olmazsa kedilerin yeni vuya bulununcaya kadar bakımını üstlenmeyi kabul eden Ulucenk, Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden tutanak karşılığında, sahiplendirmek üzere kedileri teslim aldı. Ulucenk, içlerinde gözleri görmeyenlerin de bulunduğu kedileri sahiplendirmek için kampanya başlattı. Amacının kedileri kurtarmak olduğunu belirten hayvansever Nuray Ulucenk şöyle dedi:

"Evimde ancak sokaktan aldığım kendi kedilerime bakabilecek fiziki ortam var. Patricia'nın kedileri bu güne kadar hiç sokak görmemiş. Sokakta yaşama şansları yok. Ancak bugüne kadar hiç çocuğu olmayan, evlat gibi onları bağrına basan Patricia teyze gibi onları gönül rahatlığa sahiplendirebiliceğimiz sıcak yuvaya ihtiyaç var. Zaten kendisi hastaneye giderken pasaportunu ve kedilere yemek vermesi için evin anahtarını apartman komşularına bırakıp "Bana birşey olursa ya sahiplendirin ya da uyutun, asla sokağa terk etmeyin' diye vasiyette bulunmuş. Aynı sözleri Amerikan Konsolosuluğu görevlilerine de söylemiş. Tüm kedilerin karneleri ve aşıları yapıldı. Kedileri sahiplenmek isteyenler bana başvursun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber