Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına okul nöbet görevi verilemez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 8'inci maddesinde; yatılı ve pansiyonlu okullara ilave olarak bir müdür yardımcısı normu daha verileceği hüküm altına alınmıştır.

Buna göre; yazımıza konu bir öğretmen pansiyonlu olan Atatürk Ortaokulunun pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Okul yönetimi pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına Atatürk Ortaokulunda İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Müdür Yardımcısı” başlıklı 62. maddesindeki; “Müdür yardımcıları ders okutmanın yanında okulun her türlü eğitim-öğretim, yönetim, öğrenci, personel, tahakkuk, taşınır mal, yazışma, sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, güvenlik, beslenme, bakım, nöbet, koruma, temizlik, düzen, halkla ilişkiler gibi işleriyle ilgili olarak okul müdürü tarafından verilen görevleri yapar. Müdür yardımcıları bu görevlerin yapılmasından ve okulun amaçlarına uygun olarak işleyişinden müdüre karşı sorumludurlar.

Müdür yardımcıları, görev tanımında belirtilen diğer görevleri de yapar.” hükümlerine göre okul binasında nöbetçi müdür yardımcılığı görevi vermiştir.

Fakat; İlköğretim Kurumları YönetmeliğininYatılı/Pansiyonlu Okullar” başlıklı 156. maddesindeki; “Yatılı/pansiyonlu okullarda iş ve işlemler "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliği"ne göre yürütülür.” hükümlerine göre Yatılı/pansiyonlu okullarda iş ve işlemler Okul Pansiyonları Yönetmeliği"ne göre yürütülmektedir.

Diğer taraftan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 8. maddesinde; "Pansiyonun bağlı bulunduğu okul müdürü, kanun, tüzük, yönetmelik ve emirler çerçevesinde pansiyonun yönetim, eğitim ve diğer hizmetlerini yürütmekten sorumludur. Bu hizmetleri yürütmek üzere bir müdür yardımcısı görevlendirir." hükmüne, 9. maddesinde ise; "Müdür yardımcısı pansiyonla İlgili hizmetlerin yürütülmesinden müdüre karşı sorumludur. Pansiyonla ilgili müdür yardımcısının başlıca görevleri şunlardır:

a. Yatılı öğrencilerin disiplin, düzen ve temizliğini sağlamak.

b. Evci çıkacak yatılı öğrencilerin işlemlerini yapmak,

c. Etüdlerin, zamanında ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak.

d. Yatılı öğrencilerin ziyaretçi kabul etme saatlerini ve yerlerini düzenlemek.

e. Banyo, çamaşırhane, bulaşıkhane, yatakhane, tuvalet ve lavaboların temiz ve tertipli tutulmasını sağlamak.

f. Ambardan, tabelaya göre günlük erzak çıkarılmasını ve pişirilmesini kontrol etmek.

g. Günlük tabelayı (varsa diyet uzmanı ile) hazırlatmak.

h. Belleticilerin nöbet çizelgelerini hazırlatmak ve çalışmalarını denetlemek.

i. Pansiyonlarla ilgili diğer görevleri yapmak." şeklinde pansiyon müdür yardımcısının görevleri açıklanmıştır.

Dolayısıyla pansiyondan sorumlu müdür yardımcısının akşama kadar pansiyonda olup da her teneffüste okulda nöbetçi müdür yardımcılığı görevinin yerine getirmesi mümkün değildir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.Net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber