Orman İşletme Müdürlüğü şoförünü kaçırıp, fidye istediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2005 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, Orman İşletme Müdürlüğü'nde şoför olarak çalışan şahsı zorla kaçırdıktan sonra darp edip kredi kartını, cep telefonunu gasp eden ve ailesinden de 5 bin YTL fidye istedikleri ileri sürülen 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl'de büfe işleten Hakan Karagöz, Hüseyin Zaman isimli şahıstan makine parçası alması için Ahmet Baydemir'i (32) Bursa'ya gönderdi.

Baydemir'de, Doğu Garajı'na gelerek Hüseyin Zaman'ı beklemeye başladı. Bir süre sonra Hüseyin Zaman yanına Erdal Endez ve Mesut Acar isimli iki arkadaşını alarak Doğu Garajı'na gitti. Şüpheliler, Ahmet Baydemir'i Mollaarap Mahallesi Demir Çıkmazı'nda Mesut Acar'a ait eve götürdü. Burada Ahmet Baydemir'i beysbol sopasıyla darp ederek cep telefonu ve bankamatik kartını gasp eden zanlılar, daha sonra İnegöl'deki ailesini arayarak 5 bin YTL fidye istedi. Paranın Ahmet Baydemir'e ait bankamatik kartına yatırılmasını isteyen şüpheliler, bekledikleri paranın gelmemesi üzerine paniğe kapılarak Baydemir'i serbest bıraktı ve polise bilgi vermemesini istedi.

Baydemir'in ailesinin savcılığa şikayeti üzerine harekete geçen İnegöl polisi, Gasp Büro Amirliği ile ortaklaşa bir operasyon düzenleyerek Baydemir'in verdiği bilgiler doğrultusunda gece saat 04.00 sıralarında Mesut Acar'ın Mollaarap Mahallesi Demir Çıkmazı'ndaki evine baskın düzenledi. Operasyonda Hüseyin Zaman, Erdal Endez ve Mesut Acar gözaltına alındı. Zanlıların evinde yapılan aramada Baydemir'den gasp edilen bankamatik kartları ele geçirildi. Cep telefonunu sattıklarını söyleyen zanlıların verdikleri ifadeler doğrultusunda telefonda kısa sürede bulundu. Polis ekipleri, zanlıların verdikleri bilgiler doğrultusunda Hakan Karagöz'ü de gözaltına aldı.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin olayla ilgili çok fazla bilgi vermedikleri açıklanırken, Ahmet Baydemir'in Hakan Karagöz tarafından bir bahane bulunarak Bursa'ya gönderilmesini Hüseyin Zaman'ın istediği öğrenildi. Hüseyin Zaman'ın önceden aralarında husumet bulunan Ahmet Baydemir'den intikam almak amacıyla böyle bir işe kalkıştığı öğrenildi. Bu arada Hüseyin Zaman'ın yine bir gasp suçundan jandarma tarafından arandığı bildirildi. Zanlılar sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber