Adrese Teslim Kadro İlanı

Böylesi Türkiye üniversitelerinde ilk kez yaşanıyor...Samsun 19 Mayıs'tan atılanların avukatları, üniversiteye yeni alınacak 14 yardımcı doçentin ismini hayali bir tiyatro senaryosuna yazıp, geçen yaz notere onaylattı. İsimlerden 13'ü, ilan edilen kadrolara atandı. Bir isim yurtdışında olduğu için kadroya başvurmadı. Üniversite şimdi bunu konuşuyor.

Haber Giriş : 25 Kasım 2005 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KADROLAŞMA iddiaları nedeniyle hakkında TBMM'de araştırma komisyonu kurulan Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) şimdi de, ?atama kehaneti' konuşuluyor. Kadroya alınacakları, üniversite yönetimine karşı grup tarafından önceden isim isim notere tasdik ettirilen ve yurt dışındaki biri hariç atamaları aynen gerçekleşen 13 Yardımcı Doçent'in durumu, TBMM'ye de yansıdı.

?Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma' iddialarının araştırılmasıyla ilgili TBMM'de kurulan komisyona son olarak, kadrolaşmayla ilgili noter tasdikli bir belge ulaştırıldı. İddiaya göre, 29 Mayıs tarihinde 3 profesör, 8 doçent, 23 yardımcı doçent alınması için OMÜ tarafından gazetelere ilan verildi. Ancak ilanda, Yardımcı Doçentlik kadrosuna alınacak kişilerin başvuru şartları arasında uzmanlık alanı olan ?doktora tezleri' de gösterildi. Bu durum ise 8 ay önce görevlerine son verilen 80 araştırma görevlisinin avukatları Yaşar Baş ile Recep Yüksel'in dikkatini çekti. İlanı ?adresi belli' olarak değerlendiren avukatlar, 20 Haziran 2005 tarihinde Samsun 5. Noterliği'ne, yardımcı doçentlik kadrosuna ataması yapılacak kişilerin isimlerinin yer aldığı iki perdelik bir oyunu tasdik ettirdi.

İddiaların suç duyurusu niteliği taşıması nedeniyle hayali olarak yazılan ?Çökertme' adlı oyunda, isim isim şu atamaların yapılacağı ifade edildi: Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'na Volkan Tayfur, Yener Demirbaş, Pediatri'ye H. Kaya, Adnan Dağçınar, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü'ne Orhan Dengiz, Tarla Bitkileri Bölümü'ne Fatih Seyis, Diş Hekimliği'ne Emine Şen, Aysun Avşar, Veterinerlik Fakültesi'ne Devrim Sarıpınar, Zehra Selçuk Reisli, Sinop Su Ürünleri Fakültesi'ne Mehmet Çulhan, Amasya Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'ne Resul Çekin, Sinop Eğitim Fakültesi'ne Nazan Ocak, Terme Meslek Yüksek Okulu'na Sibel Özçakmak, Mühendislik Fakültesi'ne Mehmet Yücel.

13'ÜNÜ BİLDİLER

İsimlerden 13'ü, ilan edilen kadrolara Temmuz-Ağustos ayları içinde atandı. Mehmet Yücel ise yurt dışında olduğundan kadroya müracaat etmedi. Bu bölüm için açılan kadroya atama yapılmadığı belirlendi. Avukatlar, noter kanalıyla tasdik ettirdikleri belgeleri, TBMM'de kurulan araştırma komisyonuna gönderdi.

Yargıya gitsinler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, ilanın ihtiyaca göre verildiğini söyledi, atamaların haksız yapıldığını öne sürenlerin ?cesaret edip' yargıya başvurmasını istedi. Bernay, ?Ataması yapılanlardan daha yetenekli olduğunu düşünenler, neden yargıya müracaat etmiyor? Herşey yargıya açık. Bu belli merkezlerden yürütülen bir kampanyadır' dedi. Rektör Prof. Dr. Bernay, atamaları yapılan yardımcı doçentlerin önceden notere tasdik ettirilmesi için de, ?Bu, tahminden öte bir şey değildir' diye konuştu.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber