Başbakan konuştu: Engelli öğretmen alınacak

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın, Başbakan Erdoğan'ın bugün öğretmenlere müjde vereceğini açıklamasının ardından, gözler AK Parti Grup Toplantısına çevrildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantıısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

ANKARA

Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama nedeniyle 3'ü Türk, 11'i Suriyeli toplam 14 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, ''İlgili birimlerimiz detaylı incelemelerini sürdürüyorlar. Olayın mahiyeti ortaya çıktığında arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapacaktır'' dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum, ... Son dönemde önemli gelişmeler ile karşı karşıyayız. Bu sınır kapısı güvenlik nedeni ile kapalı idi. Bu kapıdan sadece Suriyelilere yardımlar giriş çıkışları yapılabiliyordu. Suriye tarafında denetimlerin olmayışından ötürü bomba yüklü araç sınır kapısına kadar ulaşmış ve burada sistematik bir şekilde patlatılmıştır.

Olay ile ilgili yetkililer haricinde bu zamana kadar yapılan tüm açıklamalar yanlış ve spekülatif idi. Dün bakanlarımızı olay sonrası Hatay'a yolladık. Onlarda olay ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptı, çalışmalar da halen devam ediyor...

Ancak olay sonrası bu olaydan dahi nemalanmak isteyenler oldu, onlarıda yine halkımızın takdirine bırakıyorum. Olayın aydınlatılması için sabırla bekliyoruz. Olay aydınlatıldığı takdirde gereken adımı da atacağız...

AMBULANS SAYISINI 2928'E ÇIKARDIK

Göreve geldiğimizde 617 olan ambulans sayısını 2928 gibi çok ciddi bir rakama çıkardık. Yurtdışına gittiğimizde 24 saat siren sesini duyuyoruz ve insana verilen değeri görüp gıpta ile bakıyorduk. O yüzden artık Türkiye'de de son yaptığımız yatırımlar ile 24 saat insanlarımızın ayağına sağlık hizmetini getirebiliyoruz.


*Toplu ulaşım müjdesi

*Erdoğan: 8 bin 115 engelli memur alınacak


ENGELLİ VE ŞEHİT YAKINLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Şehit yakınlarına, engelli kardeşlerimize, gazilere, yoksullara çok yönlü yardımları ve sosyal destekleri hayata geçirdik. Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere bir kaç düzenlemeyi sizinle paylaşıyorum. Toplu taşıma araçlarından belli kesimlere ücretsiz yararlanma imkanı sağlanıyordu şimdi ise artık engellilerin, gazilerin, ve şehit çocukları, anne ve babaları toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacaktır. Tüm raylı ve deniz taşıtları da bu sistemlere dahil olup ücretsiz olacak.

ENGELLİ İSTİHDAMI

Engelli kardeşlerimizin istihdamını AK Parti olarak her zaman çok önemsedik. Kamudaki engelli istihdamını beş kat artırdık. Bu ülkede engelli kardeşlerimizin yanında kim var; AK Parti hükümeti var. Çünkü biz 'insanı yaşat ki; devlet yaşasın' görüşünde hareket ediyoruz. 2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdamm edeceğiz.

ENGELLİLER ÖĞRETMEN OLACAK

Müjdelerimiz bitmedi.

Engelli öğretmenlerimizle ilgili bir çalışma başlattık. 2012 engelli sınavına giren adayların arasından engel durumu uygun olanları öğretmen olarak atayacağız. Engelliler de bal gibi öğretmen olur, hem de çok iyi öğretmen olur.

Engellilerle ilgili bir adım da onların eğitimiyle ilgili... Aylık masrafı 105 lira olan masraf da tamamen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu adımın da yine hayırlı olmasını diliyoruz.

"İL İÇİ ÖZÜR GRUBU ATAMALARI YAPILACAK"

Bu arada dün itibarıyle okullarımızda eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Biliyosunuz bu yıl şubat ayında eş durumu başta olmak üzere mazeret atamalarını yapcağımızı duyurmuştuk. 7 bin civarı öğretmenimiz kadroya yerleştirildi. Bu ay sonuna kadar da il içi özür grubu atamaları yapılacaktır. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum


ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDE VERECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda öğretmenlere müjde verebileceğini belirterek, şunları kaydetmişti:


*Başbakan öğretmen adaylarına müjde verecek


"Burada öğretmenlerimiz için, öğretmen adaylarımız için müjdeli bazı hususlarımız var. Sanıyorum ki Sayın Başbakanımız, grup toplantımızda bu konularda ayrıntılı bilgiler vermiş olacak.

AK Parti Grup Toplantısı 11:15'te başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber