Elektrik piyasasına yeni düzenleme komisyonda görüşülüyor

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, elektrik piyasasını yeniden düzenleyen, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın üzerindeki görüşmelere devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Komisyon, AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı başkanlığında toplandı.

Tasarının hizmet alımını düzenleyen 22. maddesi, verilen bir önergeyle, elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım faaliyeti gösteren lisans sahibi tüzel kişilerin, lisansları kapsamındaki faaliyetlerle ilgili hizmet alımı yapabileceği, ancak bunun lisanstan kaynaklanan yükümlülüklerinin devri anlamına gelmeyeceği şeklinde düzenlendi.

TETAŞ'ın hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 27. maddenin 5. fıkrası üzerinde kabul edilen değişiklik önergesiyle, son kaynak tedarikçisi olarak yetkilendirilen tedarikçilerin, müşteriler için temin ettiği elektrik enerjisinin en az yarısını TETAŞ'tan temin etmekle yükümlü olmasına ilişkin miktar sınırı kaldırıldı. Tedarikçilerin, müşteri için temin ettiği elektrik enerjisinin EPDK tarafından her yıl belirlenecek oranı kadarını alma yükümlülüğü getirildi.

Tasarının ''yatırım bedellerinin güncellenmesi'' başlıklı 28. maddesinin de kabul edilmesinin ardından, Komisyon Başkanı Fındıklı, çalışmalara yarın saat 15.30'da devam edilmek üzere toplantıyı bitirdi.

Muhabir: Ali Hakan Der

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber