Oyuncak silahını getir, kitabını al' etkinliği

Arkadaşım Kitap, Sosyal Kültürel, İletişim Derneği (ARKİD) tarafından, 3 yıldır Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Muş’ta yapılan ‘Oyuncak Silahını Getir, Kitabını Al’ etkinliği, Cuma günü Adana'da gerçekleştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oyuncak silahını getir, kitabını al' etkinliği

ARKİD Başkanı Sıddık Sönmez, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokolle, ülke genelinde şehir şehir gerçekleştirecekleri etkinliklerin Adana bölümünün ilkini düzenleyeceklerini belirterek, "Bu etkinliği, Adana’nın diğer ilçelerinde de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu çalışmamıza, Sivil Toplum Kuruluşları ve kurumlarımızın desteklerini bekliyoruz. Çocuklarımızın kitap okuyarak büyümelerini sağlamak, onları şiddetten uzak tutabilmek için hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor ve yapabiliriz de. Bizim başlatmış olduğumuz bu çalışmalarımıza herkes katkıda bulunabilir ve çocuklarımız, oyuncak silahlarla değil, kitaplarla büyür" dedi.

Adana-Seyhan’da yapılacak ‘Oyuncak Silahını Getir, Kitabını Al’ etkinliğine 10 ilkokulun katılacağını söyleyen Sönmez, "Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan etkinliğe katılan okullar, Büyükşehir Belediyesi önünde buluşacak ve buradan yürüyüşle Uğur Mumcu Meydanı’na gelinecek. Burada çocuklar oyuncak silahlarını çöpe atarak, kitaplarını alacaklar. Etkinliğe kapsamında çocuklarla başlatılan imza kampanyasıyla, ‘oyuncak silahların imalatı, ithalatı, satışı ile inetnetteki silah ve savaş oyunlarının yasaklanması’ için TBMM Başkanlığı’na yasa önerisi verilecek. Toplanan oyuncak silahlar ve imzalar daha sonra meclis başkanlığına götürülecek. Cuma günü tüm anne ve babaların çocuklarıyla bu etkinliğe katılmalarını bekliyoruz" diye konuştu,

Sıddık Sönmez, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Muş’tan sonra, Adana'da da çocukların oyuncak silahlarını alıp yerine 500-600 çocuğa kitap dağıtacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Dağıttığımız kitaplar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘100 Temel Eser’ olarak belirlediği kitaplardır. Hepimizin de bildiği gibi, yaşadığımız teknoloji ve dijital çağda, gittikçe okumaktan uzaklaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın okuma alışkanlığını yitirmesi, ülkemizde kitap okuma oranı yüzde 7’ler civarında olduğunu düşünecek olursak, bu gidişler gelecekte bu oran çok daha aşağılara inecektir.

Biz özellikle ailelere kitabın önemini vurgulamak ve kitap okumayı özendirecek bir çalışma yürütüyoruz. Ne ülkemizde, ne de dünyanın hiçbir yerinde, kitap için bu tarz etkinlikler yapılmıyor. 3 yıl önce başlattığımız bu etkinliğimizi diğer şehirlerimizde de gerçekleştireceğiz.

Çocuklara dağıttığımız kitap ve etkinlik giderlerini Sivil Toplum Kuruluşları ve katkıda bulunan firmaların reklâmları karşılığında yapıyoruz. Çocuklarımıza kitabın önemini anlatan ve vurgulayan bu etkinliğimize tüm Adanalıları bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber