Din Kültürü Öğretmenlerinin yönetici atanma sorunu giderilmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2013 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13.08.2009 Tarihli Ve 27318 Sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin “Yönetici olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar” başlıklı 8. maddesi 5. fıkrasındaki; “(5) Bu maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında sayılan eğitim kurumlarının dışında kalan diğer bazı eğitim kurumu yöneticiliklerine; atanmak için başvuruda bulunanlardan bu Yönetmelik eki EK-4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.” hükümleri ile İmam Hatip Liseleri yöneticiliklerine atanmak isteyen imam-hatip liseleri meslek dersi veya din kültürü ve ahlak bilgisi (ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunları hariç) öğretmenlerine Yönetmelik eki EK-4’ün 1. maddesi (e) bendine göre ek puan verilmekte iken ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri İmam Hatip Liselerine yönetici ve öğretmen olarak atanabiliyor olmalarına karşılık ek puan verilmemektedir.

Yönetmelik eki EK-4’ün 1. maddesi (e) bendinde; Anadolu imam hatip lisesi/ imam hatip lisesi yöneticiliklerine atanmak isteyenlerden alanı; imam-hatip liseleri meslek dersi veya din kültürü ve ahlak bilgisi (ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği mezunları hariç) olanlara müdürlük için 20 ek puan verileceği Müdür başyardımcılığı ve Müdür yardımcılığı içinse 5 ek puan verileceği görülmektedir.

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin de, yönetici olarak İmam Hatip Ortaokullarını/Liselerini istemeleri halinde aynı ek puanların verilmesi için yeni yönetmelikte düzenleme yapılmalıdır.

Çünkü; ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri İmam Hatip Liselerine yönetici ve öğretmen olarak atanabilmektedirler.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin İmam-Hatip Liselerine müdür olarak atanmalarında herhangi bir engel bulunmadığına dair 27.01.2010 tarih ve 5039 sayılı görüş yazısı yayınlamıştır.

Bu görüş yazısına “İmam-Hatip Liselerine kimler müdür olarak atanabilir?” haberimizde yer vermiştik.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü aynı konuda 20.01.2010 tarih ve 4106 sayılı görüş yazısı da bulunmaktadır.

Bu görüş yazısına da “MEB Yönetici Atamada son gelişmeler.” haberimizde yer vermiştik.

Bu konudaki diğer haberlerimiz ise aşağıdadır.

İlahiyat fakültesi mezunları İmam Hatip Liselerine öğretmen veya yönetici olabilir mi?

İlköğretim Din Kültürü öğretmenleri, liselere müdür olarak atanabilir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber