Diyarbakır'da yazma eserler kütüphanesi kuruluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürü Bekir Şahin, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da yazma eserler kütüphanesi kuruluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mahmut Altundağ Diyarbakır’da bulunmaktan ve burada Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü'nün açılacağından dolayı çok memnun olduğunu belirterek göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için Vali Toprak’a teşekkür ederek, buradaki incelemelerin sonunda yazma eserler kütüphanesinin açılması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü oluşturulduğunu belirten Vali Toprak ise, "Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü'nün kuruluşu ilgili mevzuat çıktı. Diyarbakır’daki icrasına yönelik olarak Mesudiye Medresesinin restorasyon ve rölöve çalışmaları bittiği an 15 gün içerisinde açabilecektir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yazma Eserler Konya Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’dan gönderilen 1984 el yazması eser ile 4212 nadir matbu eserin tamiratı ve tadilatı bitti. El yazması eserlerin dijitali çıkarıldı ve Mesudiye Medresesinde açılacak olan Diyarbakır El Yazma Eserler Kütüphanesine getirilecek şekilde hazır bekletiliyor" dedi.

"SÜLEYMANİYE KÜTÜPHANESİNDEN SONRA EN ÖNEMLİ KÜTÜPHANE OLACAK"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından İstanbul Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi'nden sonraki 2. önemli kütüphanesi Diyarbakır’da açılacağını vurgulayan Vali Toprak, "Mayıs 2013 tarihinde Mesudiye Medresesinin restorasyon ve rölöve çalışmaları bitecek ve akabinde Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirilecek. Temmuz 2013 tarihinde İçkale’deki Arkeoloji Müzesi'nin, Diyarbakır Yazma Eserler Kütüphanesi'nin ve Ulu Cami'nin doğu maksuresi ve Mesudiye Medresesi'nin açılışının gerçekleşmesinin çok önemli olacak. Diyarbakır ilimiz için bu tarihi mekanların açılışı çok önemli. Başbakanımız ve Bakanlarımız Diyarbakır’a önem veriyor ve bu yerlerin açılışının en kısa zamanda yapılmasını bekliyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber