'Katil lavaboyu' müdür taktırmış

Anaokulundaki lavabonun üzerine düşmesiyle can veren 6 yaşındaki Efe Boz’un davasında rapor mahkemeye ulaştı. Rapora göre müteahhitlerin itirazına rağmen okul müdürünün kalorifer dairesini tuvalet yaptırdığı ortaya çıktı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 12:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Katil lavaboyu' müdür taktırmış

Maltepe’de eğitim gördüğü ana okulundaki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un ölümüne neden olan lavaboyu müteahhit firmanın değil müdürün taktırdığı ortaya çıktı. Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz’un ölümünün ardından açılan ve okuldaki deprem güçlendirme inşaatını üstlenen müteahhit ve taşaron firmanın 4 çalışanının sanık olarak yargılandığı davayı karar aşamasına getirecek rapor mahkemeye ulaştı. İş bitiminde İl Özel İdaresi’ne sunulan As Built Raporu’na göre müteahhitin sadece güçlendirme çalışması yaptığı ve çizimlerde daha sonra anasınıfı ve tuvalete çevrilen alanın kalorifer dairesi olarak göründüğü belirlendi.

‘Ben suçsuzum’ demişti

Önceki duruşmalarda okulun güçlendirme inşaatı ihalesini alan müteahhit firma yetkilileri duruşmalarda ısrarla kalorifer dairesinin anasınıfı ve tuvaletler olarak yapılmasının projede yer almadığını ve okul müdürünün kalorifer dairesini anasınıfı yapmak için kendilerinden habersiz mazot tankını belediyenin yardımıyla çıkartıp inşaatı da tehlikeye attığını belirtmişti. Müdür Mustafa Katırcılar ise tuvaletin müteahhit firmaca yapıldığını belirterek, “Anasınıfı inşaatı için valilikten ek izin aldım. Müteahhit firma yaptı inşaatı. Üstelik diğer okullardan çıkardıkları lavaboları taktılar. Ben suçsuzum” diye ifade vermişti.

Karar beklenen davanın üç gün önce Anadolu 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 9. duruşmasına Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, babası Kemal Boz ile okul inşaat ihalesini üstlenen Kaya Firmasının ortağı ve müdürü Aslan Yavuz Haberdar ile Yalçın Kaya ve Murat Kılıç katılmıştı. Hâkim As Built Projesi raporunun gelmesi için İl Özel İdaresine ikaz yazısı yazılmasına karar vermeş ve taraflardan raporun akıbetini bizzat takip etmelerini istemişti. Duruşmanın ertesi günü İl Özel İdaresine giden Nurdan ve Kemal Boz, raporu kendi elleriyle alarak mahkemeye sundular

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber