Alamadıkları kömür için icralık oldular

Denizli'de Aktepe Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlarda oturan 1000'den fazla aile, haciz ile karşı karşıya kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alamadıkları kömür için icralık oldular

Isınmak amacıyla bir şirketten kömür alımı için anlaşma yapan aileler, paralarını ödemelerine rağmen, hem kömürlerini alamadı hem de alamadıkları kömürün parasını ödemedikleri gerekçesiyle icraya verildi. Konutlarda oturanlara ait yaklaşık 2 bin 683 senet için icra işlemi başlatıldığı bildirildi.

Aktepe Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda oturanlar, geçen Ocak ayında evlerine gelen icra tebliğleri nedeniyle şoka uğradı. Meydanda toplananlar, kömür şirketine tepki gösterip, yaptıkları ödemelerin kağıtlarını gösterdi. Geçen yıl Mayıs ayında bir kömür firmasıyla anlaşma yapan aileler, alacakları kömür karşılığında senet imzaladı. Yaklaşık 3 bin konutun bulunduğu bazı apartmanlara az sayıda kömür geldi diğerlerine ise, kömür gelmedi. Ailelerden bazıları kömür ücretlerini peşin ödedi bir kısmı da taksit olarak ödemeye devam etti. Ancak ödeme yapmalarına rağmen senetleri verilmedi. Şirketten ödeme yaptıklarına dair makbuz verildi.

Konutlarda oturanlar kış mevsimini kömür gelmediği için soğukta geçirmek zorunda kaldı. Evlerinde ise, battaniyeye sarılarak ya da elektrikli cihazlarla ısınmaya çalıştı. Böylelikle elektrik faturaları da yüksek geldi. Ailelerde icra şokuna neden olan olayın kömür şirketinin, borçlarına karşılık senetleri başka bir şirkete vermesinden dolayı kaynaklandığı ortaya çıktı. Şirketin borcuna karşılık TOKİ'de oturanlara ait 800-1500 TL arasında değişen 2 bin 683 senedi alan İstanbul'daki firma, icra işlemi başlattı. Denizli Adliyesi 4. İcra Müdürlüğü'nden başlatılan icra işlemi kapsamında kömür parasını ödemesine rağmen senedini almayan kişilere bile ödeme emri gönderildi.

İSYAN ETTİLER

Aileler, duruma isyan ederek yetkililerden yardım istedi. Vali Abdülkadir Demir, milletvekilleri ve Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan'dan yardım isteyen vatandaşlar, dolandırıldıklarını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber