İnce bağırsak nakli Fevzi Alp'i hayata bağlayacak

Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Doğum Servisi'nde doğduğu günden bugüne tedavisi süren 9 aylık Fevzi Alp'e sağlığına kavuşması için ince bağırsak nakli yapılması gerekiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Şubat 2013 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnce bağırsak nakli Fevzi Alp'i hayata bağlayacak

Mukaddes ve Fatih Kocamanoğlu çiftinin, 9 ay önce Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebekleri Fevzi Alp'e, az rastlanan 'kısa bağırsak sendromu' rahatsızlığı teşhisi konuldu. Bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan 25 yaşındaki Fatih Kocamanoğlu, oğlu Fevzi Alp'in doğduğu gün ameliyat edildiğini söyledi. Oğlunun 9 aydır tedavisinin devam ettiğini söyleyen Fatih Kocamanoğlu, oğlunun ince bağırsaklarının tamamının, kalın bağırsağının da yarısının olmadığını belirtti.

Oğlunun sağlığına kavuşacağı günü iple çektiklerini kaydeden Fatih Kocamanoğlu, "Oğlum Fevzi Alp 2012 yılı Mayıs ayında Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğdu. Çocuğun bulantı sorunundan dolayı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümü'ne sevk edildi. Buradaki doktorlar oğlumun ince bağırsak Sendromu yani ince bağırsakta kangren olduğunu söylediler. İki ay orada kaldık. Çocuğun bağırsağındaki kangren olan bölüm alındı. İnce bağırsak nakli gerekiyor. Onu da sadece İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılabiliyormuş. Oğlum bu kez de oraya sevk edildi. Çocuğum burada bir kez bağırsak nakli oldu ama, kan pıhtılaşmasından dolayı olumlu sonuç alınmadı" dedi.

Yaşadıkları sürecin belirsizliği nedeniyle ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Fatih Kocamanoğlu, "Alınan bağırsak kök hücreyle desteklendiğinde nakilin tutma oranı biraz daha fazlaymış. Ben oğlum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Önemli olan onun sağlığına kavuşması. Şu an ben Çorum'dayım. Oğlum ve annesi İzmir'de hastanede" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber