Avcı'dan engelli öğretmen ataması açıklaması

Avcı, engelli öğretmenlerin atamasıyla ilgili bir soru üzerine de bu konuyla ilgili farklı engel gruplarında olan öğretmen adaylarının hangi alanlarda daha başarılı olabileceklerine dair bir değerlendirme yapmak üzere komisyon kurulduğunu açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2013 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engelliler sınavına giren öğretmen adaylarının listesini aldıklarına dikkati çeken Avcı, şöyle konuştu:

''Onların engel durumuna ilişkin kategorileri vardı. Yani ortopedik, işitme, görme engelliler gibi genel kategorizasyon vardı. Şimdi o genel kategorileri daha alt basamaklarına inip hangi oranda ve hangi alanda, hangi engelli öğretmen adayımız daha başarılı olabilir... Onun gruplandırmaları yapıldıktan sonra, o listedeki engelli öğretmen adaylarımız da kendilerine en uygun branşlarda öğretmen olarak değerlendirilecek. Zaten örneklerini de görüyorsunuz. Bununla ilgili zaman zaman çok başarılı örneklerle ilgili haberler çıkıyor. Başbakanımız grup toplantısında 'engelliler de bal gibi öğretmen olur' demişti. O bal gibi öğretmen olma koşullarını hazırlamak üzere bakanlığımız çalışıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber