Şanlıurfa kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Hizmetleri ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Emlak Denetim Daire Başkanı Necmettin Aslantürk’le bir araya geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Güllüoğlu ve Mustafa Aydın ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’da yapılması gereken kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yapılması gerekenleri Emlak Denetim Daire Başkanı Necmettin Aslantürk’e anlattı.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Necmettin Aslantürk, Şanlıurfa’ya geliş amaçlarının tüm Türkiye’de başlattıkları kentsel dönüşümü Şanlıurfa’da da başlatmak ve bu dönüşüme katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Aslantürk, Vali Celalettin Güvenç’in talebi üzerine kentte geldiklerini ve burada yapabilecekleri çalışmaları yerinde görmek istediklerini ifade ederek, “Belediye ile işbirliği içerisinde Şanlıurfa’da nasıl bir dönüşüm yapılabilir diye arkadaşlarımızla birlikte çalışmamızı yürüteceğiz. Biliyorsunuz, hasarlı olduğu tespit edilerek yıkılan Paşabağı Mahallesindeki bina sakinlerine bakanlığımız olarak gereken kira yardımı yapılıyor” dedi.

Necmettin Aslantürk, talep olması durumunda yıkılan binanın çevresindeki binalardan da riskli olanlar; yetkilendirilmiş firmalar tarafından tespit edilmesiyle bu binalarda oturan vatandaşlara da gerek kredi desteği, gerek kira yardımı yapma imkânlarının olduğunu söyledi. Türkiye’de Bursa İstanbul, Ankara gibi illerde kentsel dönüşüm çalışmalarına bakanlık olarak başladıklarını anlatan Aslantürk, Şanlıurfa’da yapılacak çalışmalarla ilgili yetkililerle görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber