Jeneratör gürültüsüne suç duyurusu

Zonguldak'ta, alt katındaki restoranda kullanılan jeneratörün sesinden rahatsız olan mali müşavir Yılmaz Uzun, ilgili tüm kurumlara başvurmasına rağmen bir sonuç alamayınca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jeneratör gürültüsüne suç duyurusu

Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi'ndeki işhanının giriş katındaki restoran, Kasım 2012'den itibaren elektrik ihtiyacını, işhanının arka tarafına koyduğu 2 jeneratör ile sağlamaya başladı. Jeneratörlerin çıkardığı ses ve egzoz dumanından rahatsız olan restoranın üst katındaki Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik bürosu sahibi Yılmaz Uzun, geçen Aralık ayında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, elektrik şirketi, Belediye ve Zabıta Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı tespitin ardından restoran sahibine jeneratörleri kaldırması için tebligat yapıldı. Ancak jeneratörleri kaldırmayan işyerine, Kabahatler Kanunu gereği idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Yılmaz Uzun, restoran sahiplerinin jeneratör kullanmaya devam etmesi üzerine 9 Ocak 2013'te bu kez Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise şikayet konusu jeneratörlerin neden olduğu gürültünün yasal sınırı aşıp aşmadığının belirlenmesi için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Ancak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde, söz konusu çevresel gürültü seviyesi değerlendirme raporu hazırlayacak lisanslı görevli bulunmadığı belirtildi. Kentteki diğer kurumlarda da lisanslı görevli bulunmadığı ortaya çıktı. Söz konusu raporun, bakanlıktan lisanslı bir laboratuvar tarafından hazırlanacağı Savcılığa bildirilirken, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2 görevliyi lisans almak için Antalya'ya seminere gönderdiği bildirildi.

Savcılık, soruşturmayı yürütebilmek için söz konusu raporun hazırlanmasını beklerken, Serbest Mahusabeci ve Mali Müşavir Yılmaz Uzun, jeneratör gürültüsü içinde 5 personeli ile sahibi olduğu büroda çalışmaya devam ediyor.

Yılmaz Uzun, yaklaşık 4 aydır jeneratörlerin çıkardığı ses nedeniyle çalışanlarının işe konsantre olmakta güçlük çektiğini söyledi. Gerekli tüm yerlere başvurmasına rağmen jeneratörleri kaldırtamadığını belirten Yılmaz Uzun, şöyle konuştu:

"Başvurmadığım yer kalmadı. Ancak hala bir işlem yok. Öğrendiğime göre sadece belediye idari para cezası yazmış. Gürültünün standartlara uygun olup olmadığını belirlemek için ölçüm yapılması gerekiyormuş. Ancak bunun için de lisanslı eleman gerekiyormuş. Şimdi bu ölçüm yapılmayınca savcılık soruşturması da yürümüyor. Çevre Müdürlüğü 2 kişiyi seminere göndermiş. Jeneratörlerin yanında benzin bidonları var. Oraya bir kıvılcım düşse patlayabilir. O zaman tüm yetkililer buraya koşacak. Ben 4 aydır uğraşıyorum ama sonuç alamadım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber