Belediyelerin sözleşmeli personel alma yetkisi kimleri kapsıyor?

Haber Giriş : 28 Kasım 2005 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Değerli memurlar net bugün ana sayfanızda yayımlanan belediyelerin sözleşmeli personel alım yetkisi bulunduğu yayınlanmış olup, alınabilecek personel listesi tam olarak verilmemiştir. Acaba belediyeler sözleşmeli sağlık memuru alımı yapabilirler mi? konunun tarafımı çok yakından ilgilendirdiğinden konu ile ilgili cevabınızı bekler saygılar sunarım.

CEVAP: 03.07.2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanununun Norm kadro ve personel istihdamı başlıklı 49 uncu maddesinin 3 üncü fıkrasında "Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir?" hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hükümde sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında yer alan tabip, uzman tabip, ebe, hemşire ve veteriner unvanlı personel sayılmıştır.

Konuya ilişkin haber için tıklayınız.

Mezkur hüküm uyarınca sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında yer alan sağlık Memuru unvanı 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesinde yer almaması nedeniyle sağlık memurunun sözleşmeli çalıştırılmasının uygun olmadığı düşünülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber