Uçurumda mahsur kalan köpeği akut kurtardı

Denizli'nin Yatağan Beldesi'ndeki uçurumda 4 gün mahsur kalan sahipsiz köpek, 8 kişilik AKUT ekibinin openasyonuyla kurtarıldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uçurumda mahsur kalan köpeği akut kurtardı

Denizli'nin Yatağan Beldesi'ndeki uçurumda 4 gün mahsur kalan sahipsiz köpek, 8 kişilik AKUT ekibinin openasyonuyla kurtarıldı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ekibi, dün akşam saatlerinde Yatağan Beldesi'nden bir kişinin telefon edip bir sokak köpeğinin Kefe Yaylası'nda mahsur kaldığını bildirmesi üzerine harekete geçti. AKUT Denizli Operasyon Sorumlusu Mustafa Etiman başkanlığındaki 8 kişilik kurtarma ekibi Denizli'den Yatağan Beldesi'ne gitti. Ekip, Kefe Yaylası'nın 1500 metre yüksekliğinde kayalık bir bölgede uçurumun dibinde mahsur kalan sokak köpeğini kar yağışına rağmen kurtarıp Yatağan Beldesi'ne getirdi. 4 gün uçurumda mahsur kalan sokak köpeğini önce sıcak bir ortama taşıyan ardından da yemek vererek besleyen AKUT ekibi, daha sonra doğal ortamı olan sokağa bırakarak Denizli'ye döndü.

AKUT Denizli Sorumlusu İbrahim Yıldız, "Sekiz kişilik ekibimiz Yatağan'a giderek Kefe Yaylası'nda uçurumda mahsur kalan sokak köpeğini kurtardı. Köpeği kurtarıp, karnını doyurduktan sonra doğal ortamına geri bıraktık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber