Antalya'daki 2B eylemi

Antalya'nın Aksu ilçesinde 2B rayiç bedelini yüksek bulan hak sahipleri, yaptıkları eylemde D-400 karayolunu 2 saat ulaşıma kapattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'daki 2B eylemi

Aksu'da köy muhtarlarının öncülüğünde 2B arazileri için belirlenen satış bedellerinin yüksek olduğunu iddia ederek eylem yapan köylülere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök, MHP MYK Üyesi Kemal Çelik, MHP İl Başkanı Osman Çetin ve Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da destek verdi. Aksu Belediye Başkanı Yıldırım, 2B sorununun bir an önce çözülmesini istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise, 2B diye bir dayatma geldiğini söyleyerek, "Geçen hafta Aksulu bir hemşehrimiz Orman Bakanı'na, 'Bizi Suriyeliler gibi kampa kapatın, artık arazilerimizi öyle elimizden alın' dedi. Bu araziler hepimizin annesinin ak sütü gibi hakkıdır. Hep beraber direneceğiz. Sonuna kadar yanınızdayız. Burada binlerce kişi var, yarın Antalya'da on binler olacağız. Sizlerle otobüse bineceğiz, TBMM'nin önüne gideceğiz. Siyasi amaçlarla birbirine komşu iki köy arasında fiyat farkları var, böyle adaletsizlik olur mu? Bunların hesabını başkanlar olarak biz biliyoruz ama siz de sandık başına geldiğiniz zaman bunları ödeteceksiniz" dedi.

Eyleme destek veren MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kemal Çelik de, "Yabancılara mülk satışı kolaylaştırıldı. Köylümüzün alamamasını sağlamaktır. Amaç bu. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Genel Başkanım ile konuştum, 'Ne gerekiyorsa yapalım, miting de yapalım' dedi. Yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından köylüler, protesto gösterisi için izin alınan Hacıaliler köyü kavşağından yaklaşık 100 metre ilerideki Antalya-Alanya D-400 Karayolu'na giderek, yolu çift yönlü trafiğe kapattı. Bazı köylüler, güvenlik amacıyla bölgeye sevk edilen polis panzerlerinin hareket edememesi için panzerlerin önüne yattı. Gruptakiler sık sık slogan atarak, araziler için belirlenen bedele tepki gösterdiler. Yaklaşık 2 saat süren eylem nedeniyle şehir merkezine kadar araç kuyruğu oluştu. Bölgede çok sayıda çevik kuvvet ekibi güvenlik önlemi aldı. Polisler yolun trafiğe açılması için köylüleri ikna etmeye çalışırken, bir saat boyunca trafikte bekleyen bazı sürücüler ile köylüler arasında tartışma çıktı. Köylülerden bazıları, kendilerine tepki gösteren sürücüleri linç girişiminde bulundu. Polis, sürücüleri güçlükle kurtardı.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile Aksu Kaymakamı Raif Özener, köylüleri ikna etmek amacıyla bölgeye geldi. Kaymakam Özener, eylemcilere trafiği kapatmalarının ciddi sorunlara neden olabileceğini, seslerini duyurmak için yaptıkları eylemin yeterli olduğunu söyledi. Özener, vatandaşları Kaymakamlık binasına davet ederek, "Aranızdan bir heyet gelsin, ben onları Vali Bey'e götüreyim. Konuyu anlatsınlar. Eyleminize de size izin verilen yerde devam edin. Ancak yolu açmanız gerekiyor" dedi.

Köylüler, daha sonra yaklaşık 2 saat süren eylemlerine son vererek yolu trafiğe açtılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber