Rektör Aşkın'ı 5 nöbetçisi koruyor

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ı iki rütbeli, iki rütbesiz asker ve bir gardiyan sürekli gözetim altında tutarak koruyor. Yoğun bakımda yatan Prof. Aşkın'la sadece eşi görüşebiliyor.

ÇEZAEVİNDE arkadaşı Enver Arpacı'nın intiharı üzerine kalp krizi geçince Yüzüncüyıl Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan Rektör Yücel Aşkın'a süper koruma uyulanıyor.

Yoğun bakımda yatmakta olan Aşkın'ı iki rütbeli iki rütbesiz asker ve bir tane de gardiyan olmak üzere toplam beş kişi gözetim altında tutup koruyor.

Aşkın'ın odasına girecek doktorların isimleri Başhekimlik tarafından önceden tesbit edilip jandarmaya veriliyor. Jandarma bu listeyi giriş kapısına asıyor ve içeri girecek doktor önce kimlik kontrolunde geçiriliyor. Başkasının girmemesi için doktorun kimliği idare tarafından teyit ediliyor. İçeri girecek doktor kimlik güvenliğini aşıncada bu kez üst arması yapılıyor. Tepeden tırnağa aranan doktor veya hemşirenin üzerindeki cep telefonu, teyp, laptop bilgisayarı varsa el konuluyor ve görevli içeriye alınıyor.

Aşkın'ı savcılığın özel izni ile sadece eşi ziyaret ederek yüz yüze yaklaşık 10 ila 20 dakika görüşüyor. Eşi, Aşkın'ı kimlerin aradığını ve geçmiş olsun mesajlarını da iletiyor. Bu görüşme sırasında gardiyan yanlarında bulunuyor.

Cezaevine dönerse yaşayamaz

REKTÖR Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın ruhsal durumunun endişe verici olduğu açıklandı. YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, şunları söyledi: ?Aynı koğuşu paylaştığı arkadaşının intiharına şahit oldu. Bu kişi 3 ay sonra gider orada intihar ederse biz kendimizi ?gerekli terapiyi uygulasaydık bu hastayı kurtarabilirdik' diye suçlarız. Psikolojik destek almazsa sonu kötü olur. Cezaevine dönerse, o koşullarda yaşayamaz.'

Beyaz destek

Hacettepe Üniversitesi'ne mensup yaklaşık 300 öğretim üyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a destek vermek için dün ?beyaz kurdela' takarak basın açıklaması yaptı. Rektöre yapılan muameleden duyulan vicdani rahatsızlık nedeniyle toplandıklarını ifade eden öğretim üyeleri adına konuşan Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Haluk Özen, ?Bu simgeyle de yargının şeffaf ve adil olmasını umut ediyoruz' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber