Cek-cak yasası...

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATO Başkanı, Kredi Kartları Tasarısı'nı eleştirdi: 'O cek', 'Bu cak' deniliyor da 'Faiz inecek, ödeme kolaylığı sağlanacak' denilmiyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Kredi Kartları Yasa Tasarısı'nın faizlere çeki düzen getirmemesi ve temerrüde düşmüş kredi kartı mağdurlarına ödeme kolaylığı öngörmemesi nedeniyle ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu öne sürdü.

Aygün, "Tasarıda 'O cek', 'Bu cak' deniliyor ancak, 'Faiz düşecek, ödeme kolaylığı sağlanacak' denilmiyor. Tasarı bu haliyle olsa olsa 'cek-cak yasası' olarak çıkar" ifadesini kullandı. Kredi kartında yaşanan sorunların yüzde 90'ını yüksek faizlerin, yüzde 10'unu ise diğer konuların oluşturduğunu dile getiren Aygün, faizi disiplin altına almayan bir kredi kartları yasasının ölü doğacağını savundu. ATO Başkanı Aygün, önerilerini de şöyle anlattı:

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
"Tüketici kredilerine uygulanan faiz oranları baz alınarak, bu faiz oranının örneğin bir katını geçemeyeceği hükme bağlansın ya da devlet borçlanma faizleri baz alınsın. Bu faizlerin örneğin yüzde 30 fazlası uygulansın. Faizler bu oranı geçemesin." Milletvekillerini, tasarının komisyonlarda ve Genel Kurul'da görüşülmesi sırasında faizlerin üst limitlerinin belirlenmesi ve geçici maddeyle de temerrüde düşmüş kart mağdurlarına ödeme kolaylığı getirilmesi için önerge vermeye çağıran Sinan Aygün, suya sabuna dokunmayan yasa istemediklerini belirtti. Aygün, tüketicilerden de kendi illerinin milletvekillerine baskı yapmalarını istedi.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber