'Hassas Konular' Üzerinden Siyaset Yapmayı Ne Zaman Bırakacağız?

Öğretmenlere yönelik, "Kariyer Basamakları Yükselme Sınavı", ÖSYM tarafından, 27 Kasım 2005 tarihinde yapıldı. Yapılan bu sınavın konuları ise 13/08/2005 tarihli Resmi Gazetede belirlenmiştir. Ancak, Türk Eğitim-Sen, 28 Kasım tarihinde Skandal anonsuyla "Kariyer Basamaklarından Yükselme Sınavında sorulan 180 soru arasında Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e ilişkin tek bir soru bile yoktu." açıklamasını yaparak, Milli Eğitim Bakanlığını suçladı... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oysaki bir öğretmen sendikası olan Türk Eğitim-Sen'in 13/08/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliği, bu yönetmelik ekinde yer alan sınav konularını ve sınavın ÖSYM tarafından yapıldığını çok net olarak bilmesi gerekmekteydi.

Bu nedenle, sadece "Bakanlığı eleştirecem diye" ülkenin hassas konuları üzerinden, kışkırtıcı açıklamalar, yapmayı uygun bulmuyoruz.

Sendikanın açıklaması, bugün hemen, Doğan Medya Grubunun yayın organı olan Milliyet Gazetesi tarafından alıntılanmıştır. Gazetenin kullandığı başlık, "Atatürk'süz sınava Eğitim-Sen tepkisi" oldu. Milliyet gazetesi, dün akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlü Remzi Kaya tarafından yapılan açıklamaya ise bu haberinde hiç yer vermemişti. Oysaki bu haber, dün, ajanslara geçilmişti. Gazete, bu tavrıyla bir anlamda, açıklamayı görmek istememekteydi. Zira ilgili açıklamada, Kaya sınavın ÖSYM tarafından yapıldığını belirtmekte ve sorumluluğun ÖSYM'de olduğunu ifade etmekteydi.

İlginç olan husus ise Türk Eğitim-Sen'in de bu açıklamaya itibar etmemesidir. Sendika'nın sitesinde hala sendikanın açıklaması yer almakta ve Bakanlık suçlanmaktadır. Bakanlığın açıklaması görmezden gelinmektedir.

Özetleyecek olursak, iki gündür gündemi meşgul eden bu olayda, ortaya konan tavır ve oluşturulan gerilim hiç güzel olmamıştır.

Saygılarımızla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber