Van savcısına kötü haber

Haber Giriş : 01 Aralık 2005 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YYÜ Rektörü Aşkın'la ilgili 'gizli olması gereken' soruşturmayı basın toplantısıyla açıklayan Van Başsavcısı Kemal Kaçan gizliliği ihlal ettiği için soruşturulacak. Savcı için son kararı HSYK verecek

Adalet Bakanlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Yücel Aşkın hakkında yürüttüğü gizli soruşturmayla ilgili basın toplantısı düzenleyerek Aşkın'ı suçlayan Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan hakkındaki incelemesini nihayet tamamladı. Bakanlık, başsavcı hakkında 'soruşturmanın gizliliğini ihlal'den soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

İki şikâyet daha var
Başsavcı hakkında kararı, hazırlanacak soruşturma raporu ve bununla ilgili bakan Cemil Çiçek'in görüşü alındıktan sonra Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) verecek. Bu arada hakkındaki inceleme kararı soruşturmaya dönüştürülen Van Başsavcısı Kaçan hakkında bakanlığın iki incelemesi daha bulunuyor.
Kaçan'ın, 'Van'daki avukatların yarısı PKK'lı' demesi üzerine Türkiye Barolar Birliği, başsavcı hakkında soruşturma açılmasını istemişti. Bunun üzerine Kaçan hakkında inceleme başlatılmıştı.

Üçüncü inceleme
Van Başsavcısı Kaçan'a yönelik üçüncü inceleme ise YYÜ Rektörü Aşkın'ın ifadesinin alınıp tutuklanması aşamasında kötü muameleye uğradığı eleştirileri üzerine ekim ayında başlatılmıştı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber