2006 Yılı Bütçe Tasarısı, komisyondan geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2006 Bütçe Tasarısı kabul edildi.

2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'da bir aya yakın süren bir maratondan sonra kabul edildi. Tasarıya göre, 2006 yılı gelir bütçesi tahmini 160.9 milyar YTL, gider tahmini ise 174.9 milyar YTL öngörüldü. Tasarının maddeleri üzerinde yapılan görüşmelerde bazı değişikliklere de gidildi.

Tasarının sonuna doğru AK Parti'li Komisyon üyesi milletvekilleri bir önerge verdi. Önerge Maliye Bakanı'nın itirazına rağmen kabul edildi. Kabul edilen önergeyle 12 Ekim 2004 tarihinden önce yapılan ancak yapı kullanım izni olmayan binalara elektrik ve su bağlanması imkanı getirildi. Önergeye göre, yapı kullanım izni alınıncaya kadar su ve elektrik aboneliklerinin geçici olarak yapılması öngörülüyor. AK Parti'lilerin verdiği bir başka önerge ile de il özel idarelerinin bütçesinden yüzde 1 oranından merkezi yönetim birliklerine aktarılan payda kısıntıya gidildi. Buna göre, il özel idarelerinden merkezi yönetim birliklerine binde bir oranında pay aktarılacak.

Önergenin gerekçesini açıklayan AK Parti Bursa Milletvekilli ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanvekili Altan Karapaşaoğlu, "İl özel idarelerinden aktarılan bu paylarla bazı valilerimiz ile yakınları sosyal tesislerde kamp yapıyorlar. Başka bir amaç için de bu para kullanılmıyor. Zaten kasalarında şu anda 12 trilyon lira var. Eğer 2006 yılında yüzde 1 olarak pay aktarılırsa 50 trilyon lira daha pay verilmiş olacak. Binde bir oranında yapılan aktarımla da yaklaşık 10 trilyon lira daha para kasalarına girmiş olacak. Bu da onlara yeter" diye konuştu.

Tasarı üzerinde yapılan bir başka değişiklikle de kamuda vekaletle yapılan atamalarda Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan izin alınması şartına son verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber