'Polis ve savcıyız' diyerek vatandaşları dolandıran 10 kişi yakalandı

Telefonda kendilerini savcı ve polis gibi tanıtarak iki ayda yaklaşık 2 milyon TL dolandırıcılık yaptıkları; ayrıca dolandırdıkları vatandaşları daha sonra arayıp alay edip hakaret ettikleri iddiasıyla 10 kişi yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Polis ve savcıyız' diyerek vatandaşları dolandıran 10 kişi yakalandı

Telefonda kendilerini savcı ve polis gibi tanıtarak iki ayda yaklaşık 2 milyon TL dolandırıcılık yaptıkları; ayrıca dolandırdıkları vatandaşları daha sonra arayıp alay edip hakaret ettikleri iddiasıyla 10 kişi yakalandı.

Kendilerine gelen telefonla dolandırıcılık şikayet ve ihbarları değerlendiren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma başlattı. Yaklaşık üç ay süren teknik ve fiziki takip sonucu operasyon yapan ekipler İzmit, İstanbul ve Şanlıurfa'da eş zamanlı çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyonda Mehmet D., İsmail A., İsa Ş., Hüseyin A., İbrahim D., Bayram D., Halil G. ile yaşları 18'den küçük H.G., A.D. ve H.D. adlı toplam 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin geçici cep telefonu hatları ile aradıkları mağdurlara, kendilerini terörle mücadele polisi veya savcı olarak tanıtıp, cep telefonlarının teknik takibe takıldığı ve terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığını söyleyip bu yolla vatandaşları korkuttukları iddia edildi.

Zanlıların yaklaşık 2 ayda, 35 kişiyi yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı öğrenildi. Aralarında emekli polis memurunun da bulunduğu dolandırılan vatandaşları tekrar arayan zanlıların, onlara hakaret edip alay ettikleri de öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevkedildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber