Çalışma koşullarının "insan haklarına aykırı" olduğunu belirten gardiyanlar, koşulların düzeltilmesini istediler.

Haber Giriş : 26 Kasım 2003 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma koşullarının "insan haklarına aykırı" olduğunu belirten gardiyanlar, koşulların düzeltilmesini istediler.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na, mahkumlardan sonra, cezaevlerinden bir başvuru daha geldi. Gardiyanlar, çalışma koşullarının insan haklarına uygun olmadığını belirterek yardım istediler. 

İnsan hakları ihlalleriyle ilgili şikayetlerin en önemli başvuru merkezi olan Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, bu kez tutuklu veya hükümlülerden değil, "gardiyanlardan" şikayet aldı. Çalışma koşullarının "insan haklarına aykırı" olduğunu belirten gardiyanlar, koşulların düzeltilmesini istediler. 

Gardiyanlar, cezaevi ve hapishanelerde cezasını çeken mahkumlarla ilişkiler, cezaevi yönetimlerinin yanlış uygulamaları, ücret düşüklüklerini İnsan Hakları Başkanlığı'na ilettiler. Daha önce benzer şikayette bulunan ve çalışma koşullarında yeniden düzenleme yapılan polislerin ardından, gardiyanlar da bir düzenleme beklediklerini ilettiler. Başkanlık bünyesindeki İhlal İddialarını İnceleme Heyeti de, iddiaları incelemeye başladı. 

AİHM'in adresini soruyorlar 

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na her konuda başvuru yapılıyor. Bu başvurular arasında mahkeme adresini soranlar da var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) adresini ve nasıl başvuru yapılacağını soran çok sayıda vatandaş hakkını Avrupa'daki üst mahkemede arayacağını belirtiyor. Gaziantepli Oğuzhan Alıcı da, AİHM'e başvuru konusunda yol gösterilmesini isteyenlerden biri. 

Vize işkencesi de iletildi 

Başkanlığa yapılan başvurular arasında yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın yaptığı başvurular da var. Konsolosluklarda yaşanan sıkıntıları anlatan vatandaşlar özellikle Hollanda Konsolosluğu'nda yaşanan vize problemini dile getiriyorlar. Bu konsolosluktaki vize kuyruğu ve vize eziyetini dile getiren Mithat Ayan da, "Ben de bu ülke karşısında hakkımı aramak istiyorum, ne yapabilirim" dedi. 

Cemile Demir isimli vatandaş okuma hakkının verilmesini istiyor. Demir, dilekçesinde "Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sağlık teknikeri olarak çalışıyorum. Dicle Üniversitesi'nde hemşirelik bölümünü kazandım. Ancak Akdeniz Üniversitesi okumam için muvaffakat vermedi. Okuma hakkım engelleniyor, lütfen yardımcı olun" dedi.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber