Orman arazisine yapılan ev 28 yıl sonra mühürlendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde orman arazisine kaçak ev yapıldığı iddia edilen ev, 28 yıl sonra boşaltılarak mühürlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman arazisine yapılan ev 28 yıl sonra mühürlendi

Edinilen bilgiye göre; Yusuf Külahlı (68) tarafından 28 yıl önce Mengenli kKöyü Ovacık Mahallesi'nde orman arazisi olduğu iddia edilen yere ev yaptı. Kaçak yapıldığı iddia edilen evde 20 yıl önce evlenen oğlu Ramazan Külahlı (45), eşi Teslime (40) ve 14,10,1 yaşındaki üç çocuğu ile oturuyordu. Orman İdaresi tarafından açılan dava sonuçlanıp, ev 5 ay önçe mühürlenince, aile evin bahçesinde bulunan naylon barakada yaşamaya başladı.

Beş ay önce evi mühürlenen Külahlı ailesi, evin bahçesinde bulunan naylon barakada yaşamaya başladı. Mühürlenen evde kalan Eşyaları alabilmek için arada eve giren çiftçi gören ve çekemeyen aynı köyde bulunan komşularının şikayeti üzerine Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Ortaca İşletme Şefliği'nden gelen ekip, evi tamamen boşaltmak istedi.

Bir müddet durumu sakin karşılayan külahlı ailesi, eve gelen ekiplerin evi tamamen boşaltmak isteyince sinirler gerildi. Orman İşletme Şefliği'nden ve gelen ekipten boşalkma kararını istedi.

Çıkan Mahkeme Kararını yanlarında getirmeyen ekip, İşletme Şefliği'ne gidip, kararı getirip gösterdi.

Külahlı Çiftinin anneleri Dudu Külahlı ise, evi boşaltmak isteyen ekiplerin üstüne yürüyerek hanelerini terk etmelerini istedi. Olayın büyümemesi için evin olduğu yere boşaltan ekip, Jandarmadan yardım istedi.

1985 yılında köydeki arazide ev yapan ve geçimlerini sağlamak için 1 dönümlük arazi üzerinde bir büyük baş hayvan besleyen Külahlı ailesi, geçen yıl gelen mahkeme kararıyla yaşadıkları arazide "işgalci" olduklarını öğrendi. Kendilerine ait olan yerin yıllar sonra "Orman Sahası" olduğu gerekçesiyle boşaltılması gerektiğini öğrenen ve "15 gün içinde araziyi ve evi boşaltın; aksi takdirde kamu malına zarar vermekten dolayı hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır" yazısını gören aile ne yapacaklarını şaşırdı. Mahkemenin boşaltma kararı yazısı ile gelen Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekiplerince evi boşaltırken çaresiz bir şekilde göz yaşları ile izledi.

Üç çocuk annesi olan Teslime Külahlı; "Benim ve ailemin kimseye zararı yok. Bu yapılan adaletsizlik. Ben bu eve gelin geldim; 20 yıldır burada oturuyorum. Çocuklarımın üçünü burada doğurdum ve büyüttüm. Eşim evimizin geçimini sağlamak için değişik işlerde çalışıyor. Zor durumdayız. Yardım elinin uzanmasını istiyoruz" dedi.

Kayın valide Dudu Külahlı ise;" 25 sene önce eşimle beraber yemedik içmedik; buraya çocuklarımız için bir ev yaptık. Köyde yan komşular yıllar sonra kendilerine orman ceza yazdı diye bizi şikayet etmişler. Bize ceza yazıldıysa onlara da yazılsın demişler. Ama çocuklarımı şimdi dışarı atıyorlar. Bu çocuklar bu kış gününde ne yapacaklar. Çıkartacaklardı yaz gelmesini beklesinler. Böyle adalet mi olur. Devlet vatandaşına niye böyle eziyet eder anlamış değilim" diye konuştu

Orman İşletme Şefliği yetkilileri de, "Evin tamamen boşaltılması için mahkeme kararı var. Biz onu uyguluyoruz. Yapacağımız bir şey yok" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber