Kapı kıran hırsızlar kamerayı fark etmedi

İzmir'in Kahramanlar semtinde, kapı kilit göbeğini kırarak eve giren iki hırsızı, daha önce apartman dairelerinde hiç karşılaşmadıkları bir sürpriz bekliyordu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapı kıran hırsızlar kamerayı fark etmedi

İzmir'in Kahramanlar semtinde, kapı kilit göbeğini kırarak eve giren iki hırsızı, daha önce apartman dairelerinde hiç karşılaşmadıkları bir sürpriz bekliyordu. Daire içerisindeki güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülenen şüphelilerden 15 yaşındaki O.Y., polis tarafından yakalandı.

Olay, Kahramanlar semtinde 1424/2 Sokak üzerinde meydana geldi. Apartmanın zemin katındaki dairenin kapı kilit göbeğini kıran iki şüpheli, evde kimsenin olmadığı anladıktan sonra içeriye girdi. Önce Fatma Sezgin'e ait evin içerisinde dolaşıp keşif yapan şüpheliler, daha sonra tek tek girdikleri odalarda, altın bileklik, 8 bin lira nakit para, dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesini çaldı.

KAMERALAR SANİYE SANİYE KAYDETTİ

Bu arada, eve gelen olup olmadığını sık sık kapıyı açarak kontrol eden şüphelilerin her hareketi, evde bulunduğunu fark etmedikleri iki güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, şüphelilerin, odaları dolaşmaları, çaldıkları malzemeleri Sezgin'in oğluna ait okul çantasına saklayıp evden çıkmaları yer aldı. Ayrıca şüphelilerin parmak izi bırakmamak için eldiven de kullandıkları yine görüntülerde yer aldı.

BİRİ YAKALANDI

İşyerindeki bilgisayardan evini kontrol etmek için sistemi kullanan Fatma Sezgin, güvenlik kameralarından kapının açık olduğunu fark etti. Hemen eve giden Sezgin, bu sırada polis ekiplerinden de yardım istedi. Evde inceleme yapan polis, görüntülerden iki şüphelinin kimliğini belirledi. Ardından da şüphelilerden O.Y. yakalandı. Yaşı 18'den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen O.Y., işlemlerin ardından sevk edilği adliyede, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlandırılarak serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber