Kaçarak evlendiği eşi hapse girdi, minik kızıyla ortada kaldı

İzmir Çiğli'de 15 yaşındayken kaçıp evlendiği, daha sonra resmi nikah kıydığı eşi 23 yaşındaki Alkan Çetin'in 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan cezaevine girmesiyle kızı Melani'yle ortada kalan 21 yaşındaki Yeşim Rengin Çetin, "Ben kocama severek kaçtım, beni hiçbir zaman mağdur etmedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçarak evlendiği eşi hapse girdi, minik kızıyla ortada kaldı

Hatta çocuk sahibi oldum. Ama o cezaevine girince adalet, beni, kızımı, annemi ve babamı mağdur etti. Bana değil bari Melani'ye acısınlar" dedi.

İzmir, 15 yaşındayken kaçarak birlikte yaşamaya başladığı ve çocuk sahibi olduğu Sedat Alkan'ın, 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevine girmesiyle kızı Ada'yla ortada kalan Sabriye Kaval'ın dramının benzerini yaşayan bir anne- kız daha gözyaşı döküyor. Çiğli'de oturan Yeşim Rengin Çetin, 6 yıl önce, bir internet kafede tanıştığı bilgisayar teknisyeni Alkan Çetin'e kaçtı. 5 gün boyunca kızından haber alamayan Hülya Yeşildağ, polise şikayette bulundu. Çiftin daha sonra ortaya çıkmasıyla anne Yeşildağ şikayetinden vazgeçti, ancak Alkan Çetin hakkında 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan dava açıldı.

Yargılama sürerken, şu an 5 yaşındaki kızı Melani dünyaya gelen ve eşiyle de resmi nikah kıyan Alkan Çetin, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, mahkemenin, Çetin hakkında verdiği kararı onadı. Kararın onanması üzerine savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, Çetin'i, 3 Şubat'ta evinde gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Çetin, cezaevine konuldu.

Yeni bir iş kuran eşinin cezaevine girmesiyle şaşkına dönen Yeşim Rengin Çetin, işyerlerini kapatıp kızı Melani'yi de yanına alarak annesi Hülya Yeşildağ'ın kiracı oldukları evin yolunu tuttu. İşsiz ve maddi durumu iyi olmayan ailesinin evinde yaşamak zorunda kalan Yeşim Rengin Çetin, yaşadıklarına isyan etti.

'KIZIM, ONSUZ YAPAMAZ'

Hiçbir zaman desteği kendisinden esirgemeyen eşinin cezaevine girmesiyle ne yapacağını şaşıran Yeşim Rengin Çetin, "Ben ona severek kaçtım, daha sonra da resmi nikah kıydık. Bir de çocuğumuz oldu. Cezaevine girmesi hepimizi perişan etti. İşim yok, önümüzdeki yıl Melani okula başlayacak. Ben ona babasızlığı nasıl anlatabilirim? Kızım, babasına çok düşkün. Şu an şehir dışında olduğunu ona söylüyorum. O da onun kaşkolu, gömleğiyle avunuyor. Ancak özlemi giderek artıyor. Ben kocama kaçtım ama beni hiçbir zaman mağdur etmedi. O cezaevine girince adalet beni, kızımı, annemi, babamı da mağdur etti. Bana değil bari Melani'ye acısınlar. Eşim, bir an önce cezaevinden çıksın ki, mutlu yuvamızı, düzenimizi tekrar kuralım" diye konuştu.

Anne Hülya Yeşildağ ise "Benim kızım gibi onlarca örnek var. Kocaları cezaevinde olan binlerce genç kız, baba evlerine sığınmak zorunda kalıyor. Bir şekilde yetkililerin seslerini duyup mağduriyetlerini gidermesi lazım. Yoksa bu şekilde dağılan yuvaların hesabını kim verecek" dedi.

SABRİYE DE KIZI ADA'YLA BAŞBAŞA KALMIŞTI

Yine İzmir'de, 15 yaşındayken kaçarak birlikte yaşamaya başladığı ve çocuk sahibi olduğu Sedat Alkan'ın, 'küçük yaşta kızı alıkoymak' suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevine girmesiyle kızı Ada'yla ortada kalan Sabriye Kaval da yaşadıklarına isyan etmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü maaş bağlanması veya kendisine iş bulunması için girişimlerine başlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber